NTS RW Racing GP in 2019 met Bendsneyder en Odendaal

137
nts-rw-racing-gp
Steven Odendaal (l) en Bo Bendsneyder (r) | foto© NTS RW Racing GP

Nadat NTS RW Racing GP onlangs in Misano al overeenstemming wist te bereiken met Bo Bendsneyder heeft het enige Nederlandse Grand Prix Team zaterdag in Aragon wereldkundig gemaakt dat Steven Odendaal komend seizoen het team trouw zal blijven. Met de komst van Bendsneyder en het aanblijven van Odendaal heeft het team haar rijdersbezetting voor komend seizoen compleet.

Steven Odendaal zal ook in 2019 actief zijn als NTS RW Racing GP coureur in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De 25-jarige Zuid-Afrikaan en het Nederlandse Grand Prix Team hebben hierover overeenstemming weten te bereiken tijdens het veertiende Grand Prix weekend van het seizoen op het Motorland Aragon Circuit in Spanje.

Odendaal, die in 2017 als eerste coureur betrokken was bij het nieuwe NTS project en in het debuutseizoen van het Japanse chassis als derde eindigde in FIM CEV Moto2 European Championship, is dit seizoen een belangrijke schakel binnen NTS RW Racing GP voor de verdere ontwikkeling van het Japanse NTS chassis in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Met de al eerder vastgelegde Bo Bendsneyder en het verlengen van de overeenkomst met Odendaal heeft NTS RW Racing GP haar rijdersbezetting voor het seizoen 2019 compleet.

Steven Odendaal, NTS RW Racing GP coureur: “Ik ben erg enthousiast om in 2019 opnieuw samen te mogen werken met RW en NTS. Ik geloof dat we met de nieuwe motor zeer concurrerend kunnen zijn. Ik hou echt van het team en de manier waarop we allemaal met elkaar omgaan en met elkaar kunnen opschieten. Ik zal harder werken dan ooit om het team in 2019 veel succes te bezorgen!”

Jarno Janssen, NTS RW Racing GP teammanager: “Nadat we onlangs al bekend konden maken dat we voor 2019 overeenstemming hadden weten te bereiken met Bo Bendsneyder om als coureur voor ons team uit te komen zijn we nu verheugd te kunnen melden dat Steven Odendaal ook komend seizoen in de kleuren van NTS RW Racing GP actief zal zijn. Steven is vanaf het allereerste begin betrokken geweest bij het NTS project en hij is voor ons van grote waarde wat betreft de verdere ontwikkeling van het chassis en ons gezamenlijke project. Niet alleen vanwege zijn fantastische inzet maar bovenal ook vanwege zijn gedrevenheid, interesse en kennis om het chassis nog beter te maken. Naast de Grand Prix weekenden zijn we momenteel al heel druk bezig met volgend seizoen en werken we een dubbel en intensief testprogramma af met de nieuwe Triumph krachtbron. Onlangs hebben we een zeer succesvolle test afgewerkt in Valencia en ook aanstaande maandag zullen we hier in Aragon met onze vaste testcoureur Alex de Angelis weer volop verder testen met de nieuwe Triumph voor 2019. Het doel van dit intensieve testprogramma is om eind november – tijdens de eerste officiële Moto2 test ter voorbereiding op 2019 – in Jerez zo goed als mogelijk voor de dag te komen met Bo en met Steven, die sinds vandaag ook een getekend contract op zak heeft voor komend seizoen en definitief deel uit blijft maken van ons team.”

Crowdfundingsactie Bo Bendsneyder: ‘Het loopt voorspoedig maar we zijn er nog niet’

Kan en mag Bo Bendsneyder ook op uw steun rekenen?

Klik op de volgende link of de naam Bo Bendsneyder in onderstaand kader voor meer informatie en het doen van een donatie. Link: BO BENDSNEYDER IN 2019 MET NTS RW RACING GP IN DE MOTO2