Nadat Steven Odendaal de eerste Grand Prix van het seizoen in Qatar al aan zich voorbij moest laten gaan en ook volgend weekend in Argentinië niet van de partij zal zijn vanwege een vervelende voetblessure heeft de Zuid-Afrikaan nu laten weten dat een tweede operatie noodzakelijk is.

Steven Odendaal liep tijdens de winterstop een bacteriële infectie op aan zijn grote teen nadat hij deze eerder bij een trainingsongeval had geblesseerd. Op het moment dat de eerste Grand Prix in Qatar van start ging werd Odendaal in Barcelona geopereerd en werd zijn plaats binnen het enige Nederlandse Grand Prix team ingenomen door de Zwitser Jesko Raffin.

Onlangs meldde het Nederlandse NTS RW Racing GP dat Odendaal ook niet deel zal nemen aan de tweede Grand Prix van het seizoen op Termas de Rio Hondo in Argentinië en dat zijn plaats binnen het team hier opnieuw zal worden ingenomen door Raffin.

Ondanks dat NTS RW Racing GP in het bericht melding maakte dat de operatie goed verlopen is en de bacteriële infectie inmiddels herkend is zou de Gran Premio Motul de la República Argentina te vroeg komen voor de Zuid-Afrikaan.

Odendaal zelf maakt nu echter op zijn eigen social mediakanalen kenbaar dat er sprake is van een flinke tegenslag en dat een tweede operatie noodzakelijk is.

Steven Odendaal: “We blijven glimlachen, maar helaas is een tweede operatie binnen twee weken noodzakelijk. Dit is mentaal gezien een moeilijke tijd, maar ze zeggen weleens dat het de zwaarste tijden zijn die je sterker maken en daar houd ik me dan ook maar aan vast.”

De Gran Premio Motul de la República Argentina wordt verreden van 29 t/m 31 maart verreden op Termas de Rio Hondo.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App