Jesko Raffin zal ook tijdens de tweede Grand Prix van het seizoen in Argentinië optreden als vervanger van de geblesseerde Steven Odendaal. De Zuid-Afrikaan is nog onvoldoende hersteld van zijn voetblessure waar hij onlangs aan werd geopereerd.

Steven Odendaal moet ook de tweede Grand Prix van het seizoen in Argentinië aan zich voorbij laten gaan. Het herstelproces van de Zuid-Afrikaan duurt langer dan vooraf werd verwacht. De NTS RW Racing GP coureur is liep tijdens de winterstop een bacteriële infectie op aan zijn grote teen nadat hij deze eerder bij een trainingsongeval had geblesseerd. Op het moment dat de eerste Grand Prix in Qatar van start ging werd Odendaal in Barcelona geopereerd en werd zijn plaats binnen het enige Nederlandse Grand Prix team ingenomen door de Zwitser Jesko Raffin.

Ondanks dat de operatie goed verlopen is en de bacteriële infectie inmiddels herkend is komt de Gran Premio Motul de la República Argentina, welke van 29 t/m 31 maart aanstaande op het Termas de Rio Hondo circuit in Argentinië te vroeg voor de Zuid-Afrikaan.

NTS RW Racing GP teammanager Jarno Janssen heeft maandag kenbaar gemaakt dat Raffin met het team af zal reizen naar Argentinië en ook tijdens de tweede Grand Prix van het seizoen als vervanger van Odendaal en als teamgenoot op zal treden van Nederlander Bo Bendsneyder.

Jarno Janssen: “Het is natuurlijk nooit leuk om je vaste rijder te moeten vervangen. Maar helaas duurt het herstelproces van Steven langer dan vooraf voorzien was. Het positieve is dat de bacterie in de teen van Steven herkend is. En dat er dus nu stappen gemaakt worden. Met Jesko hebben we echter een waardig vervanger en hij heeft in Qatar laten zien dat hij en de NTS competitief kunnen zijn. Of we in Texas weer kunnen beschikken over de diensten van Steven is op dit moment nog onduidelijk.”

Tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen in Qatar eindigde Raffin als veertiende in de race en bezorgde daarmee het Nederlandse Grand Prix Team meteen de eerste twee WK punten van het seizoen.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App