Moto3 coureurs Philipp Oettl en Marco Bezzecchi zullen in 2019 de overstap naar de Moto2 klasse maken met het Tech 3 Racing Moto2 team. Het team zal volgend jaar gebruik maken van het KTM chassis en deel uitmaken van het officiële Red Bull KTM project. Voor huidig Tech 3 Racing Team coureur Bo Bendsneyder betekent dit dat hij op zoek moet naar een andere werkgever.

Vrijdagmiddag tijdens de eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich werd bekendgemaakt dat Philipp Oettl en Marco Bezzecchi in 2019 de coureurs zullen zijn van het Red Bull KTM Tech 3 team. Teammanager Hervé Poncharal maakte dit vrijdagmiddag bekend waarna het officiële persbericht volgde.

Voor de huidige Tech 3 Racing Team coureurs Remy Gardner en Nederlander Bo Bendsneyder betekent dit dat zij aan het einde van dit seizoen zullen vertrekken en op zoek moeten naar een ander team. De deur bij Tech 3 zit dus dicht voor de Nederlander maar het management van de Rotterdammer is momenteel achter de schermen in gesprek met een aantal ander teams voor een langer verblijf in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

 

Hervé Poncharal – Team Manager: “Ik ben extreem blij om het Red Bull KTM Tech3 Moto2 team aan te kunnen kondigen. Het heeft even geduurd totdat we onze rijders line-up voor elkaar hadden maar ik kan nu met genoegen aankondigen dat Marco Bezzecchi, leider in het Moto3 kampioenschap en Philipp Oettl, winnaar van de GP in Jerez, voor ons team zullen rijden. Ik ben altijd bezig met het zoeken naar jong talent en het helpen groeien van deze coureurs en het is duidelijk dat zowel Marco als Philipp alles hebben wat nodig is om een topcoureur te worden in de Moto2 klasse. Uiteraard zullen ze wel veel moeten leren. Voor mij is dit het perfecte moment om het te doen aangezien er drastische veranderingen in de Moto2 klasse zullen volgen. Een nieuw motorblok van Triumph en een nieuwe ECU van Magneti Marelli zullen voor Marco en Philipp zorgen voor een ideaal moment om in het kampioenschap toe te treden. Ik zou ze willen zeggen: bedankt voor jullie vertrouwen en geloof erin dat het hele Moto2 Tech3 Racing 100% achter jullie zal staan en er alles aan zal doen om te kunnen geven wat jullie verwachten en verdienen.”

Marco Bezzecchi: “Ik ben heel blij met deze kans. Mijn doel was om naar de Moto2 klasse te gaan en om het met een team als Tech3 te doen is heel belangrijk. Ik wil iedereen van het Team Prüstel Moto3 bedanken voor alle steun die ze me hebben gegeven dit jaar. Ik ga mijn best doen in dit tweede deel van het seizoen om het beste resultaat iedere race te behalen. Ik wil ook de VR46 Riders Academy bedanken voor de hulp in dit avontuur. Nu wil ik me focussen op het eindigen van dit seizoen op de best mogelijke manier. Dit nieuws zal een extra motivatie zijn om mijn doel te bereiken.”

Philipp Oettl: “Ik ben heel blij om de stap te kunnen maken naar de Moto2 klasse met Tech3 en KTM. Ik ben dankbaar dat ik deze stap samen kan maken met de KTM familie. Ik ben ervan overtuigd dat ik het best mogelijke materiaal heb en de ideale omgeving voor een goede start in de middenklasse. Ik kan niet wachten op deze uitdaging in 2019!”

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl