Philipp Oettl heeft vrijdagmiddag op de Sachsenring de snelste tijd op de klok weten te zetten tijdens de tweede vrije training van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland. De Duitser was het snelst voor Tony Arbolino en Jorge Martin. De snelste tijd van Oettl was tevens de snelste rondetijd tijdens de eerste dag.

Vrijdagmiddag om 13:10 uur gingen op de Sachsenring voor de Moto3 coureurs de lichten op groen voor hun tweede vrije training. Terwijl er geen vuiltje aan de lucht leek zwaaiden de marshalls halverwege de sessie ineens met de witte vlaggen voorzien van een rood kruis ten teken dat er regendruppels te bekennen waren in een aantal sectors.

Op dat moment was het Jorge Martin die het snelst was maar met een snelste ronde van 1’27.602 nog ruim langzamer was dan zijn snelste ronde gereden eerder op de dag tijdens de eerste vrije training.

Tot opluchting van de coureurs bleef het bij een paar spetters en kon er gewoon doorgereden worden. In eerste instantie werd er nog niet sneller gereden al na vijf minuten wisten diverse coureurs hun eigen snelste rondetijden van de sessie al weer aan te scherpen.

Met nog ruim 10 minuten te gaan was het Aron Canet die als eerste onder de op dat moment nog snelste tijd van de sessie van Martin wist te duiken en tevens als eerste in deze tweede vrije training sneller rondging dan de snelst gereden tijd in de ochtendsessie.

Met nog iets minder dan vijf minuten te gaan keerde Martin ook terug op de baan om vervolgens meteen orde op zaken te stellen en als eerste een tijd op de klok te zetten van onder de 1’27 grens. Lang kon Martin niet genieten van deze snelste rondetijd aangezien even later Philipp Oettl al weer sneller rondging.

Even later dook ook Tony Arbolino nog onder de tijd van Martin maar de met nummer 88 acterende Spanjaard trok vervolgens in zijn allerlaatste ronde nogmaals alle registers open maar met een rondetijd van 1’26.940 kwam hij 0,002 sec. tekort om Oettl van de eerste plaats op de lijst te verdringen. Helaas bleek Martin zijn ronde niet geheel conform de regels en werd deze even later door de wedstrijdleiding van de lijst gehaald.

Oettl sloot deze sessie dan ook als snelste af voor Arbolino, Martin, John McPhee en Marco Raminez.

De zesde rondetijd werd een prooi voor Canet gevolgd door Gabriel Rodrigo, Albert Arenas, Jakub Kornfeil en Fabi DiGiannantonio.

Aangezien de bovenstaande snelste rondetijden allemaal sneller waren dan tijdens de eerste sessie vormen deze eerste tien coureurs dan ook in dezelfde volgorde de samengestelde lijst na twee vrije trainingen.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag