De Moto3 race op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto is op zondagochtend gewonnen door Philipp Oettl. In een chaotische maar spectaculaire race was de Duitser het sterkst voor Marco Bezzecchi en een door een penalty naar voren geschoven Marcos Ramirez. Livio Loi eindigde de race als achttiende. 

Polesitter Jorge Martin kende een goede start en nam meteen de leiding in handen voor Fabio di Giannantonio en Philipp Oettl. Voor een aantal coureurs, waaronder Lorenzo Dalla Porta, Dennis Foggia en John McPhee, ging het in de tweede bocht al fout aangezien ze als gevolg van contact ten val kwamen. Ook Enea Bastianini kwam enkele b

ochten later goed weg aangezien de Italiaan met zijn Honda een high-side meemaakte maar een crash ternauwernood kon voorkomen.

Martin gaf aan kop inmiddels aan teamgenoot Di Giannantonio aan dat hij samen een gat wilde slaan en geen behoefte had aan een groot gevecht. Echter waren het Oettl en rookie Alonso Lopez die ook deel uit wilden maken van de kopgroep en sloten aan.

In de derde ronde had Martin inmiddels een klein gat geslagen voor teamgenoot Di Giannantonio, Bezzecchi, Bastianini, Antonelli en Oettl. Dit gat werd echter snel weer gedicht waarna Bastianini en Bezzecchi dankzij een slipstream voorbij gingen aan Martin. Hierdoor ontstond er een kopgroep van maar liefst achttien coureurs die slechts 3,5 seconde van elkaar verwijderd waren.

Tony Arbolino maakte indruk om in enkele bochten maar liefst vier plaatsen goed te maken en nam de leiding over. Dit was wel van korte duur aangezien Bezzecchi en Martin met een slipstream weer terugsloegen. Het gevecht in de kopgroep was intens met een voortdurend veranderende koppositie en inhaalacties in iedere bocht.

Toch wist Oettl de leiding voor een behoorlijk aantal ronden vast te houden, wel kon hij geen gat slaan en werd de Duitser nog steeds nauwlettend in de gaten gehouden door de achtervolging. Achter de KTM coureur vond nog altijd een hevig gevecht plaats met passeerbewegingen overal op het circuit.

Met vier ronden te gaan leek het erop dat een zestal bestaande uit Oettl, Martin, Bastianini, Canet, Arbolino en Canet een gat had geslagen. Niet veel later ging het compleet mis doordat Canet zijn Honda niet meer onder controle had en in bocht zes Martin, Bastianini en Arbolino van hun machine torpedeerde. De vier coureurs konden niet meer verder waardoor Oettl en Bezzecchi het samen uit konden vechten voor de overwinning. Drie seconden daar achter was het nog altijd een grote groep in gevecht voor de laatste podiumplaats.

In de slotronde wist Oettl een aanvallende Bezzecchi achter zich te houden en zodoende zijn eerste Grand Prix overwinning te behalen. Bezzecchi wist met deze tweede plaats de koppositie in het kampioenschap te behalen. In het grote gevecht achter het duo was López het sterkst en finishte als derde, echter bleek de Spanjaard te vaak buiten de kerbstones te hebben gereden en moest daardoor een plaats inleveren waarmee Ramirez, die als vierde over de streep kwam, de podiumpositie overnam.

Verder waren het Masia, Suzuki, Di Giannantonio, Kornfeil, Toba en Antonelli in de top tien. Livio Loi eindigde de race als achttiende.