Official MotoGP Test Qatar: Suzuki test al met 2022 versie GSX-RR

3225
sylvain-guintoli
Sylvain Guintoli - Qatar vrijdag | foto© motogp.com

Suzuki is momenteel met vier coureurs actief tijdens de Official MotoGP Test op het Losail International Circuit. Alex Rins en Joan Mir hebben gezelschap van de Suzuki MotoGP testcoureurs Takuya Tsuda en Sylvain Guintoli. De Suzuki coureurs werken een strak testschema af waar na nu bekend is geworden dat Guintoli al druk is met ontwikkelingswerk voor het seizoen 2022.

De Japanner Takuya Tsuda en Fransman Sylvain Guintoli zijn zondag begonnen op het Losail International Circuit begonnen aan hun derde testdag van 2021 terwijl het tweetal sinds zaterdag gezelschap heeft gekregen van de twee reguliere Suzuki MotoGP coureurs Alex Rins en Joan Mir. Terwijl Rins en regerend MotoGP wereldkampioen zich tijdens deze dagen uitsluitend bezighouden met het vinden van een goede set-up en ontwikkeling van de dit seizoen te gebruiken Suzuki GSX-RR is dit anders voor Guintoli, zo liet de Fransman na afloop van zijn tweede testdag in Qatar weten.

Sylvain Guintoli: “We zijn vrijdag direct begonnen met het testen van nieuwe onderdelen voor 2022, waaronder een nieuwe motorspecificatie, chassis en diverse ophangingsdelen. Ik heb vijf maanden niet gereden, daarom was het gevoel in het begin een beetje onwennig. Maar we proberen zo efficiënt mogelijk te zijn met de tijd die we hier hebben, en daarom hebben we vanaf het begin geconcentreerd gewerkt. De fiets van dit jaar is bijna identiek aan de 2020-versie, dit vanwege de verplichte ontwikkelingstop binnen het kampioenschap naar aanleiding van de coronapandemie. Er zijn geen serieuze veranderingen gepland omdat Joan en Alex zich al erg comfortabel voelen op de huidige motor en we beschikken over een goed pakket. Voor 202 willen een aantal kleine zaken zien te verbeteren, we hebben bijvoorbeeld een klein nadeel in topsnelheid, dat Suzuki wil compenseren met de nieuwe motor. Het belangrijkste is dan ook dat we ons nu al voorbereiden op 2022, want we weten niet hoe het jaar zich zal ontwikkelen en hoeveel testmogelijkheden zich nog zullen aandienen.”

De MotoGP fabrikanten, Aprilia en KTM uitgesloten, mogen voor het seizoen 2021 geen veranderingen en updates doorvoeren aan het motorblok. Deze beslissing is vorig jaar genomen naar aanleiding van de coronapandemie, een beslissing die voor de nodige kostenbesparingen moet zorgen binnen het kampioenschap. Beperkte aanpassingen aan het chassis en het aerodynamica pakket is derhalve wel toegestaan, hier zagen we de afgelopen twee dagen in Qatar dan ook al de nodige voorbeelden van bij diverse motorfabrikanten.

Suzuki zal alleen zondag nog met vier coureurs in actie komen, de eerstvolgende drie testdagen later deze week (10,11 en 12 maart) zullen zoals het nu lijkt alleen Rins en Mir het Suzuki testwerk voor hun rekenen nemen.

Handige links Official MotoGP Test Qatar 2021:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter