Dorna heeft middels een officieel schrijven een update uitgebracht van de protesten na afloop van de MotoGP race in Qatar. Vier fabrikanten dienden een protest in tegen Ducati vanwege het gebruik van een ‘aerodynamisch’ onderdeel aangebracht op de achterbrug van de machines van Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci en Jack Miller.

Het protest werd zondagavond afgewezen door het FIM MotoGP Stewards Panel. De vier fabrikanten gingen hiermee echter niet akkoord waarna het voorval is doorverwezen naar het MotoGP Hof van Beroep (hoger beroep). Een beslissing over deze zaak zal worden genomen voor aanvang van de Gran Premio Motul de la Republica Argentina welke op 31 maart aanstaande op het programma staat.

Het resultaat van de Grand Prix van VisitQatar staat vooralsnog maar is onder voorbehoud van de definitieve beslissing van het MotoGP Hof van Beroep.

Het schrijven zoals deze woensdag aan het einde van de middag door Dorna werd verstuurd:

Na de MotoGP race van de Grand Prix van VisitQatar Grand Prix verreden op 10 maart ontving het FIM MotoGP Stewards Panel bestaande uit Freddy Spencer (IRTA-USA), Bill Cumbow (FIM-USA) en Ralf Bohnhorst (FIM-GER) protesten van Aprilia Racing Team Gresini, Red Bull KTM Factory Racing, Repsol Honda Team en Team Suzuki Ecstar.

De protesten betroffen het aerodynamische onderdeel op de achterbrug van Ducati motorfietsen gereden door Andrea Dovizioso & Danilo Petrucci (Team Mission Winnow Ducati) en Jack Miller (Alma Pramac Racing).

Het FIM MotoGP Stewards Panel verwierp hun protesten.

De teams hebben vervolgens beroep aangetekend bij het FIM Appeal Stewards bestaande uit FIM Steward Stuart Higgs (GBR) en Steward Cesario Samarita (PHI) benoemd door de Qatar Motorcycle Federation (QMMMF).

In overeenstemming met artikel 3.3.3.3.2 van het FIM-wereldkampioenschap Grand Prix reglement, de FIM Appeal Stewards hebben de zaak doorverwezen naar het MotoGP Hof van Beroep.

Het MotoGP Hof van Beroep bestaat uit drie rechters van de FIM Internationale Commissie. Binnenkort zal er een hoorzitting worden georganiseerd met vertegenwoordigers van de betrokken teams.

De beslissing van het MotoGP Hof van Beroep zal worden bekendgemaakt voor aanvang van de Argentijnse Grand Prix op 31 maart.

Link origineel document:
Case_against_Ducati_aerodynamic_devices_referred_to_FIM_MotoGP_Court_of_Appeal_13_March

 


Handige links VisitQatar Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

 

 

 

Het resultaat van de Grand Prix van VisitQatar staat vooralsnog maar is dus afhankelijk van de uiteindelijke beslissing van de MotoGP Hof van Beroep.

 

De FIM geeft op dit moment geen verder commentaar op de zaak.