Officieel: Jake Dixon en Izan Guevara ook in 2024 bij het GASGAS Aspar Team

1752
jake-dixon
Jake Dixon (l) en Izan Guevara (r) | foto© Aspar Team

Jake Dixon en Izan Guevara zullen ook in 2024 als coureur in de kleuren van het GASGAS Aspar Team uit blijven komen in de Moto2 klasse van het het MotoGP wereldkampioenschap. De Brit en de Spanjaard hebben het contract met hun huidige team met een jaar verlengd.

Jake Dixon is nog steeds in de race voor de Moto2-titel van 2023. De 27-jarige coureur beleeft zijn beste periode in de klasse sinds hij in de winter van 2021 voor het eerst in de GASGAS-kleuren actief was. De Brit heeft tot nu toe dit seizoen vier podiumplaatsen en een Grand Prix-overwinning (Dutch TT) behaald. Ondanks dat Dixon de afgelopen tijd veelvuldig in verband werd gebracht met een overstap naar de koningsklasse zal hij in 2024 dus opnieuw in de kleuren van het GASGAS Aspar Team actief blijven.

Izan Guevara is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen in de Moto2 klasse. De 19-jarige Mallorcaan en regerend Moto3 wereldkampioen had de eerste fase van ’23 nodig om te herstellen van een polsblessure – een blessure welke hij buiten het seizoen opliep – en zijn draai te vinden in de klasse. Gueavara eindigde afgelopen weekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk voor het eerst in de punten en timmert momenteel hard aan de weg op weg naar succes in de middenklasse van het kampioenschap.

Jake Dixon: “We hebben tot nu toe bijna twee ongelooflijke seizoenen samen gehad, dus ik ben erg blij dat ik nog een jaar bij het GASGAS Aspar Team mag blijven. We hebben allebei onze doelen, voor de rest van 2023 maar ook voor ’24. We zijn regelmatig in de running geweest voor podiumplaatsen en overwinningen en we staan momenteel derde in het kampioenschap, dus ik heb het gevoel dat ik op een sterke – en juiste plaats sta.”

Izan Guevara: “Ik ben echt dankbaar voor het vertrouwen dat het GASGAS Aspar Team de afgelopen jaren in mij heeft gesteld. Samen hebben we zo’n beetje alles bereikt waar we naar streefden: samen debuteren in het Moto3 wereldkampioenschap in 2020, samen de titel in 2022 en nu vechten voor wat we kunnen in de Moto2 en met nog een doel voor 2024. Mijn aanpassing aan de klasse verloopt positief en we hebben onlangs onze eerste WK-punten behaald in Oostenrijk. Stap voor stap bouwen we aan een basis zodat we weer samen op het hoogste niveau uitkomen.”

Jorge Martinez: “We hebben weer een geweldig team voor 2024. We zijn blij dat we volgend seizoen weer op Jake Dixon kunnen rekenen binnen het GASGAS Aspar Team en we zijn ons ervan bewust dat we samen nog niet de grenzen van ons potentieel hebben bereikt. We hebben Jake’s eerste overwinning te pakken en de werkrelatie is echt goed; we weten wat hij nodig heeft en hoe we hem kunnen helpen. De rijder heeft 100% vertrouwen in zijn team en zijn groep en ik weet dat we volgend jaar voor het wereldkampioenschap zullen vechten. Met Jake en Izan, die goede progressie boekt in de Moto2 en zijn eerste punten behaalde in Oostenrijk, gaan we er alles aan doen om in 2024 te winnen. We beginnen vonken te zien in Izan die we goed kennen en die we zo krachtig hebben zien werken in het FIM JuniorGP en in de Moto3, en we zullen snel zien wat zijn mogelijkheden zijn.”

2024 wordt Dixon’s derde seizoen op rij bij het GASGAS Aspar Team, terwijl Guevara aan zijn vijfde seizoen begint onder leiding van voormalig Grand Prix coureur Jorge Martinez.Handige links CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 


                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’