Michael van der Mark verschijnt komend seizoen in de kleuren van het BMW Motorrad Motorsport WorldSBK Team aan de start in het FIM Superbike World Championship. Dit nieuws heeft BMW donderdagochtend middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

De kogel is door de kerk, Michael van der Mark stapt na dit seizoen over van Yamaha naar BMW. Nadat Yamaha dinsdagochtend het vertrek van de Nederlander bekend maakte heeft BMW Motorrad Motorsport donderdagochtend de komst van de 2014 World Supersport kampioen officieel bevestigd.

Van der Mark verscheen de afgelopen vier seizoenen in de kleuren van het Pata Yamaha Official WorldSBK Team aan de start in het FIM Superbike World Championship. Tijdens deze vier seizoenen wist Van der Mark drie WorldSBK races op zijn naam te schrijven en eindigde hij in 2018 als derde in de eindstand van het kampioenschap. Naast zijn successen in het WorldSBK maakte de Nederlander in 2017 en 2018 eveneens deel uit van het winnende Yamaha Factory Racing Team tijdens de prestigieuze Suzuka 8H FIM Endurance World Championship race.

Na vier jaar komt er dus een einde aan de samenwerking tussen Van der Mark en Yamaha. De Nederlander besloot zelf niet in te gaan op een hernieuwde aanbieding van zijn huidige werkgever en te kiezen voor een nieuw avontuur bij het Duitse BMW Motorrad.

Marc Bongers, BMW Motorrad Motorsport Director: “We zijn erg blij met onze overeenkomst met Michael, die zich de afgelopen jaren zeer sterk heeft ontwikkeld in het FIM Superbike World Championship. We zijn ervan overtuigd dat Michael een aanwinst is voor ons project en samen, in combinatie met het sterke pakket dat we hem kunnen bieden, kunnen we het volgende niveau bereiken wat betreft de resultaten. We verwelkomen Michael graag in het BMW Motorrad WorldSBK Team en kijken uit naar een sterke samenwerking.”

Momenteel vormen Tom Sykes en Eugene Laverty het BMW Motorrad WorldSBK Team. Wie in 2021 de teamgenoot wordt van de 27-jarige Nederlander binnen het Duitse team is nog niet bekend.

Over de duur van het contract tussen Van der Mark en BMW Motorrad Motorsport wordt in het officiele persbericht niet gesproken.
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App