OFFICIEEL: MotoGP wildcard voor Jorge Lorenzo in Catalunya

92
jorge -lorenzo
Jorge Lorenzo en huidige crewchief Sylvano Galbusera | foto© Yamaha Racing

De geruchten waren er al enige tijd maar Jorge Lorenzo zal begin juni tijdens de Gran Premi Monster Energy de Catalunya zijn comeback maken als MotoGP coureur. De momenteel als Yamaha MotoGP testcoureur acterende Spanjaard heeft namelijk een wildcard gekregen voor de zevende Grand Prix van het seizoen op Circuit de Barcelona – Catalunya.

De kogel is door de kerk, het nieuws in donderdag voorafgaand aan de QNB Grand Prix of Qatar officieel bevestigd; Yamaha MotoGP testcoureur Jorge Lorenzo zal begin juni tijdens de Gran Premi Monster Energy de Catalunya zijn comeback maken als coureur in de koningsklasse.

Het was al enige tijd bekend dat Yamaha een wildcard had aangevraagd voor de zevende Grand Prix van het seizoen in Catalunya. Vanzelfsprekend doken meteen de geruchten op dat dit weleens de terugkeer kon betekenen van Jorge Lorenzo als MotoGP coureur. Donderdagmiddag kwam er in Qatar een einde aan deze geruchten, Yamaha heeft het nieuws namelijk officieel bevestigd.

Jorge Lorenzo
Lorenzo maakte in 2019 voorafgaand aan de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia bekend te stoppen als actief MotoGP coureur. De Spanjaard – die na twee seizoenen bij Ducati en het nodige blessureleed in 2019 geen potten kon breken als Repsol Honda MotoGP Team coureur – verbrak in goed overleg met zijn toenmalige werkgever Honda vroegtijdig zijn nog tot aan het einde van 2020 lopende contract.

Tot verrassing van velen dook Lorenzo een paar maanden later ineens weer op en bleek hij een contract getekend te hebben als MotoGP testcoureur bij Yamaha. Het blijft dus niet alleen bij testen, begin juni doet de vijfvoudig wereldkampioen dus gewoon weer mee in de klasse waar hij in november 2019 nog met veel bombarie afscheid van nam.

 

Handige links QNB Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App