Officieel: Nieuw 2021 Shakedown – en MotoGP Test schema

74
valentino-rossi
Valentino Rossi - Qatar Test | foto© Yamaha Racing

Na het niet doorgaan van de Shakedown Test en de Official MotoGP Test op het Sepang International Circuit hebben Dorna en de FIM een nieuw testschema bekend gemaakt voor aanvang van het 2021 MotoGP wereldkampioenschap seizoen.

Vanwege de nieuwe situatie rondom de uitbraak van het coronavirus en het uitroepen van de noodtoestand in Maleisië kan de gebruikelijke Shakedown Test en de Official MotoGP Test op het Sepang International Circuit niet doorgaan.

Lees ook:  Officieel: 2021 Sepang MotoGP Test definitief afgelast
Lees ook: Geen vervanging voor afgelaste Sepang MotoGP test, Shakedown Test in Qatar

Eerder vandaag werd al bekend dat er geen vervangende MotoGP Test in Europa zal komen maar dat het Losail International Circuit in Qatar de plaats van handeling zal zijn voor de eerste officiële MotoGP kilometers van 2021.

Tijdens een bijeenkomst tussen de organisatie van het kampioenschap en de MotoGP teams zijn er echter wel een aantal wijzigingen doorgevoerd voor de MotoGP Test in Qatar. Er zijn naast de eerder al vastgestelde testdagen (10-11-12 maart) namelijk een aantal testdagen toegevoegd aan het oorspronkelijke schema.

Op 5 maart zal er een Shakedown Test plaatsvinden op het Losail International Circuit waarbij de deelname beperkt zal zijn tot uitsluitend de MotoGP testcoureurs en de dit seizoen in de MotoGP klasse debuterende coureurs. Op 6 en 7 maart mogen vervolgens alle MotoGP deelnemen aan twee extra officiële testdagen.

Hierna zullen er een aantal rustdagen volgen waarna op 10-11-12 maart de oorspronkelijk geplande MotoGP Test plaats zal vinden.

Het nieuwe MotoGP testschema:

  • 03-04 maart: Opbouw
  • 05 maart: Shakedown Test – alleen MotoGP rookies en MotoGP testcoureurs
  • 06-07 maart: Officiële MotoGP Test
  • 10-12 maart: Officiële MotoGP Test

Eventuele verdere updates of informatie zal worden verstrekt zodra deze beschikbaar is.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App