Officieel: Petrucci naar Red Bull Tech3 KTM, Oliveira promoveert

68
pit-beirer
Pit Beirer (l) & Danilo Petrucci (r) | foto© KTM images

KTM heeft donderdagmiddag middels een officieel persbericht haar MotoGP teamsamenstellingen voor komend seizoen wereldkundig gemaakt. Danilo Petrucci komt de KTM-familie versterken en gaat samen met Iker Lecuona het Red Bull KTM Tech3 team vormen terwijl Miguel Oliveira de overstap gaat maken naar het Red Bull KTM Factory Racing MotoGP team en komend seizoen de teamgenoot wordt van Brad Binder.

KTM laat er na de bekendmaking van Pol Espargaró, dat hij zijn aan het einde van dit seizoen aflopende contract niet wenst te verlengen, geen gras over groeien. De Oostenrijkse motorenfabrikant heeft namelijk snel gehandeld en Danilo Petrucci aangetrokken als vervanger van de Spanjaard. Binnen de twee KTM MotoGP teams zal er echter wel het nodige geschoven worden.

Brad Binder en Miguel Oliveira vormen in 2021 namelijk het Red Bull KTM Factory Racing Team. De Zuid-Afrikaan en Portugees, en voormalige KTM Moto3 – en Moto2 teamgenoten, worden binnen de KTM-familie in 2021 dus weer herenigd als teamgenoten in de koningsklasse. Oliveira neemt de plaats in van de na dit seizoen bij het team vertrekkende Pol Espargaró.

Petrucci, die onlangs bij Ducati op een zijspoor werd gezet en waarvoor geen plaats meer was in het MotoGP team van de Italiaanse motorenfabrikant, zal op zijn beurt vanaf komend seizoen de plaats van Oliveira innemen binnen het Red Bull KTM Tech3 MotoGP team. Iker Lecuona zal zijn huidige team trouw blijven en komend seizoen binnen het KTM MotoGP satellietteam de teamgenoot worden van Petrucci.

Brad Binder: “Ik ben ontzettend blij dat ik weer een seizoen op de Red Bull Factory Racing RC16 kan rijden en ik kijk er echt naar uit om dit jaar weer aan de slag te gaan en mijn eerste MotoGP-race te gaan rijden. Het is een eer om deze kans te krijgen en ik kijk uit naar een mooie toekomst met KTM en een mooie tijd die nog komen gaat.”

Miguel Oliveira: “Ik ben echt blij met deze kans die KTM me de komende twee jaar heeft gegeven. Ik heb het gevoel dat ze me bij KTM vertrouwen en ze op deze manier mijn waarde als rijder van dit project te tonen. Sinds de eerste dag heb ik het beste van mezelf gegeven en geloofde ik in het potentieel van de motor en het behalen van goede resultaten ermee, dit is wat we in de nabije toekomst willen bereiken. Ik denk dat ik op de juiste plaats ben om het te doen, en voor mij om me verder te ontwikkelen als coureur. Het is een geweldige, geweldige kans. We moeten ons vooralsnog richten op 2020, maar ik ben dankbaar voor deze grote uitdaging. Dankzij de KTM-familie.”

Iker Lecuona: “Ik wil Red Bull KTM Tech3 echt bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij stellen voor hun 2021 project. Ik voelde me vanaf de eerste dag erg goed met de nieuwe RC16 en de motor is echt vooruitgegaan ten opzichte van de configuratie die we in de race van 2019 in Valencia hebben gebruikt. Ik denk dat we met deze machine een aantal geweldige races kunnen rijden. Het tekenen van een contract voor 2021 geeft me genoeg gemoedsrust om te kunnen vechten voor mijn doel om Rookie van het Jaar te worden. Ik heb het gevoel dat ik hier bij een geweldige familie zit.”

Danilo Petrucci: Geen quote i.v.m. met contractuele verplichting binnen zijn huidige team.

Nu KTM haar haar rijdersbezetting voor komend seizoen rond en bekend gemaakt heeft zal het nog slechts een kwestie van tijd zijn alvorens Honda de komst van Pol Espargaró als nieuwe teamgenoot van Marc Marquez bekend zal maken.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App