Het Alma Pramac Racing Team zal in 2019 met Alex de Angelis en Josh Hook deelnemen aan het eerste seizoen van het nieuwe MotoE kampioenschap. Dat heeft het team vandaag officieel bekend gemaakt.

De 34-jarige Alex de Angelis uit San Marino is voormalig MotoGP coureur en scoorde in zijn loopbaan 4 overwinningen en 39 podiumplaatsen in de 125cc en 250cc klasse. Daarnaast eindigde hij in 2003 als tweede in het kampioenschap van de 125cc achter Dani Pedrosa. Zijn beste klassering in de MotoGP kwam in 2009 toen hij tweede werd bij de GP van Indianapolis. De Angelis reed al eerder voor Alma Pramac, toen hij in 2013 optrad bij de GP in Laguna Seca als vervanger van de geblesseerde Andrea Iannone.

Zijn teamgenoot wordt de 25-jarige Australiër Josh Hook. Afgelopen seizoen pakte hij met FCC Honda de FIM Endurance wereldtitel en in 2015 wist hij al eens als tweede te eindigen in de Suzuka 8-uurs race. Hook is daarnaast ook bekend met de MotoGP-paddock toen hij in 2009 deelnam in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Hook blijft naast de MotoE™ ook deelnemen aan het Endurance wereldkampioenschap in 2019.

Alex de Angelis: “Ik voel heel veel ‘spanning’. Dat is niet alleen een leuke woordspeling, maar zo voel ik het echt. Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van dit project en ik ben blij om terug te zijn bij het team waarmee ik in Laguna Seca een mooie tijd heb gehad. Het is een heel professioneel team, en zij kunnen mij geven wat ik nodig ben. Ik heb al lange tijd geen race meer gereden, dus ik kijk er naar uit om het nieuwe seizoen te beginnen.”

Josh Hook: “Het is te gek dat ik met het Alma Pramac Team de uitdaging in de MotoE™ mag aangaan. Het 2019 seizoen zal het eerste jaar zijn voor deze nieuwe categorie, die hopelijk nog heel lang zal lopen. Het is een grote kans voor mij op dit niveau. Ik ben het team dankbaar dat ze geloven in mijn vaardigheden en ik ben er van overtuigd dat we van een goed prestaties kunnen neerzetten. MotoE™ zal voor iedereen nieuw zijn, en het is mooi om aan het ontwikkelen van de motoren te kunnen werken. Ik kijk al uit naar de testdagen in Jerez volgend weekend waar een goed beeld van de motor hopen te krijgen.”

Startveld tot nu toe
Het startveld telt komend seizoen achttien rijders welke ondergebracht worden in een twaalftal teams, met name bestaande MotoGP teams die naast hun bestaande MotoGP coureurs met één of twee rijders van start zullen gaan in deze nieuwe klasse.

 • LCR E-Team:                         Randy de Puniet en Nicollò Canepa
 • Avintia Racing:                      Xavier Simeon en Eric Granado
 • Angel Nieto Team:                Maria Herrera en Nico Terol
 • Tech3 Racing:                        Kenny Foray en Hector Garzo
 • Pramac Racing:                     Josh Hook en Alex de Angelis
 • Gresinin Racing:                    Matteo Ferrari en Lorenzo Savadori
 • One Energy Racing:              Bradley Smith
 • Marc VDS:                             Mike di Meglio
 • Dynavolt IntactGP:                Jesko Raffin
 • Ajo Motorsport:                      Niki Tuuli
 • Pons Racing:                         Sete Gibernau
 • SIC58 Squadra Corse:          NNB

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App