Tito Rabat zal in 2021 aan de start verschijnen als coureur in het FIM Superbike World Championship. De vanuit de MotoGP klasse overkomende Spanjaard gaat van start op een Ducati Panigale V4 R in de kleuren van het Barni Racing Team.

De kogel is door de kerk, Tito Rabat gaat zijn carrière in 2021 voortzetten in het FIM Superbike World Championship. De Spanjaard – die in de MotoGP klasse ondanks een doorlopend contract bij het Avintia Racing Team zijn plaats moest afstaan aan Valentino Rossi’s halfbroer Luca Marini – tekende maandag 21 december een eenjarige overeenkomst met het in het Italiaanse Calvenzano gevestigde Ducati WorldSBK satellietteam Barni Racing.

Bij het tekenen van de overkomst was ook Paolo Ciabatti namens Ducati Corse aanwezig.

Tito Rabat: “Na vele jaren actief te zijn geweest in de MotoGP krijg ik de kans om een nieuw avontuur te beginnen in de WorldSBK en ben vastberaden om mijn potentieel te laten zien in dit kampioenschap. Ik weet dat ik een geweldige motor en een goed team tot mijn beschikking zal hebben. Ik wil dan ook het Barni Racing Team en Ducati bedanken voor hun vertrouwen in mij. Voor mij begon de nieuwe uitdaging vandaag toen ik voor het eerst op de Ducati Panigale V4 R mocht stappen. Ik kan niet wachten om met deze machine de baan op te gaan en ik zal hard werken om volledig voorbereid te zijn op de eerste test.”

Marco Barnabò, teameigenaar Barni Racing: “Ik ben erg blij met de overeenkomst met Tito, want toen ik met hem sprak, zag ik dezelfde aanpak zoals we die binnen ons team gewend zijn: een geweldige inzet en vastberadenheid om ambitieuze doelen te bereiken. Ons hele team is bereid om alles te geven en hem zo voor hem de beste mogelijke omstandigheden te creëren voor het behalen van goede klasseringen.”

Paolo Ciabatti, sportief directeur Ducati Corse: “We zijn erg blij met de overeenkomst tussen Marco Barnabò en Tito Rabat. Sinds vele jaren is het Barni Racing Team een vaste waarde als Ducati satelliet team in het World Superbike en we zijn er zeker van dat deze ploeg in 2021 in staat zal zijn om Tito in de beste omstandigheden te geven om zo zijn ware potentieel te kunnen laten zien. Rabat begint gemotiveerd aan zijn avontuur in het WorldSBK kampioenschap en hij is vastberaden om er goede resultaten te boeken. Wij als Ducati Corse zijn er zeker van dat hij bij Barni op maximale ondersteuning kan rekenen voor het verwezenlijken van zijn doelen.”

Esteve “Tito” Rabat, geboren in 1989 in Barcelona, werd in het seizoen 2014 wereldkampioen in de Moto 2 klasse en hij kwam vervolgens vijf seizoenen uit in de MotoGP categorie, de laatste drie seizoenen op een Ducati GP van het Spaanse Avintia Racing Team.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App