OFFICIEEL: Yamaha kiest voor Quartararo, alle Yamaha opties open voor Rossi

89
fabio-quartararo
Fabio Quartararo - Scorpion EXO-R1 Air | foto© Petronas Yamaha SRT

Fabio Quartararo wordt vanaf 2021 de nieuwe teamgenoot van Maverick Viñales binnen het Yamaha Official MotoGP Team. Dit nieuws heeft Yamaha woensdag 29 januari middels een officieel persbericht bekend gemaakt. De jonge Fransman wordt na komend seizoen de opvolger van Valentino Rossi.

Het Yamaha Factory Racing MotoGP Team heeft haar rijdersbezetting voor 2021 en 2022 rond. Nadat men een dag geleden het contract met Maverick Viñales al wist te verlengen heeft men nu bekend gemaakt dat Fabio Quartararo na dit seizoen de overstap zal maken van het Petronas Yamaha Sepang Racing Team naar het Factory Racing MotoGP Team.

Met de komst van de jonge Fransman is er na komend seizoen geen plaats meer voor Valentino Rossi binnen het team. Maar Yamaha heeft in goed overleg met de negenvoudig wereldkampioen besloten samen de tijd te nemen voor een eventueel vervolg van zijn carrière.

Partijen hebben onderling afgesproken dat men na een aantal races in het seizoen samen om tafel zal gaan zitten om samen een besluit te nemen over eventuele vervolgstappen en een verdere samenwerking na 2020.

Mocht Rossi besluiten om in 2021 door te gaan als MotoGP-coureur, dan verzekert Yamaha Rossi van de beschikbaarheid van een Factory-spec YZR-M1-motor en volledige technische ondersteuning van Yamaha Motor Co.

Ongeacht de beslissingen voor de toekomst zal Yamaha volledige ondersteuning en volledige focus bieden voor het seizoen 2020, wanneer Rossi aan zijn 25e Grand Prix seizoen, zijn 21e seizoen in de koningsklasse en zijn 15e jaar bij Yamaha, begint.

Later meer…

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App