Ogura het snelst tijdens zeer natte en lang uitgestelde FP3 in Buriram

24
Ai Ogura - Chang International Circuit | foto© Randy van Maasdijk

Ai Ogura was zaterdagochtend in de derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Chang International Circuit het snelst voor John McPhee en Aron Canet. Na veel vertraging vanwege hevige regenval werd de sessie verkort naar dertig minuten. 

Zaterdagochtend om 09:00 uur lokale tijd, 04:00 uur Nederlandse tijd was het de bedoeling dat de derde vrije training voor de Moto3 klasse van start zou gaan op het Chang International Circuit in Buriram. Echter hadden de weergoden flink roet in het eten gegooid en waren de hemelsluizen volledig geopend. Het regende erg hard op en rondom het Thaise circuit waardoor de start van de sessie werd uitgesteld.

Nadat FIM Safety Officers Loris Capirossi en Franco Uncini een groot aantal ronden hadden gereden in de BMW M Safety Car, de regen uiteindelijk minder heftig werd, en de grote plassen waren weggeveegd door de marshals kon de sessie zo’n één uur en twintig minuten later van start gaan. Voor alle drie klassen waren de sessies verkort naar dertig minuten.

Voor het CIP Green Power team was het geen goede start van de dag want zowel Tom Booth-amos als Darryn Binder gingen onderuit in bocht 4. Beide coureurs bleven ongedeerd en ook hun machines hadden niet al te veel schade opgelopen.

Ook Alonso López en Filip Salac gingen onderuit. De Spanjaard kwam ten val bij het uitkomen van bocht 1, voor de Tsjech ging het mis ter hoogte van bocht 8. Beide coureurs bleven ongedeerd.

De Japanner Ai Ogura reed uiteindelijk met een 1’59.989 de snelste rondetijd in deze weinigzeggende sessie voor John McPhee en Aron Canet. Daarachter eindigden Tatsuki Suzuki, Andrea Migno, Julian José García, Sergio García, Alonso López, Makar Yurchenko en Celestino Vietti in de top tien.

Op de gecombineerde tijdlijsten blijft de volgorde hetzelfde na de onder droge omstandigheden verreden FP1 en FP2. Andrea Migno is na de drie sessies het snelst voor Tony Arbolino en Tatsuki Suzuki met verder Gabriel Rodrigo, Dennis Foggia, Jakub Kornfeil, Makar Yurchenko, Alonso López, Ayumu Sasaki, Albert Arenas, Marcos Ramirez, Lorenzo Dalla Porta, Kaito Toba en Aron Canet in de top veertien. Deze coureurs zullen rechtstreeks doorgaan naar Qualifying 2.

De kwalificatie voor de Moto3 klasse op het Chang International Circuit in Thailand gaat om 07:35 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige linksPTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App