ONK SuperCup 1000: Van der Sluis prolongeert zijn titel, Nieman wint tweede race

445
Danny van der Sluis en het TT Racing Team pakken de ONK SuperCup 1000 titel | Foto credit: Jan Timmerman - JTS Fotografie

Danny van der Sluis heeft zijn ONK SuperCup 1000 titel geprolongeerd met een derde plaats in de tweede race op het TT Circuit Assen. De winst ging naar Frank Nieman gevolgd door Nigel Walraven. De race werd in de laatste ronde afgebroken na een crash van Toine Gierkink.

Danny van der Sluis had goede zaken gedaan tijdens de eerste ONK SuperCup 1000 race van de dag. De coureur van het TT Racing Team won de wedstrijd voor Frank Nieman, waardoor Van der Sluis met een voorsprong van twaalf punten aan de laatste race van het seizoen begon. De startopstelling was anders dan gebruikelijk, nadat de kwalificatie was verreden op een natte baan. Daniel Kirchhoff stond op pole voor Roel Hoekstra en Nieman. Meerdere toprijders stonden er minder goed voor. Van der Sluis stond op plaats tien. Vasco van der Valk stond zestiende net voor zijn teamgenoot Nigel Walraven. Nick Vlaar, die tweede was geworden in de eerste race, moest vanaf de tweeëntwintigste positie de race aanvangen.

Dat een mindere startpositie niet altijd veel hoeft uit te maken, liet diverse rijders in de eerste ronde zien. Er dreigde regen, maar de baan was droog bij de start. Nieman pakte de leiding, maar daarachter wisten Van der Valk en Vlaar een geweldige openingsronde te rijden en kwamen als tweede en derde door. Ook Walraven wist een flinke opmars te maken en reed vijfde na de eerste ronde achter Hoekstra. Van der Sluis had geen goede start, maar wist zich in de eerste ronde nog wel terug te komen naar een tweede plaats.

Walraven zette door en ging in de tweede ronde naar de tweede plaats. Van der Sluis deed hetzelfde en kwam naar plaats drie, ten koste van Van der Valk en Vlaar. Nieman had in de openingsfase een voorsprong opgebouwd, maar Walraven was sneller en wist langzaam maar zeker het achterwiel te vinden van zijn Yamaha. Van der Sluis kwam alleen te rijden op plaats drie en dat zou voor hem voldoende zijn om de titel binnen te halen. Met nog drie ronden te gaan vond Walraven definitief de aansluiting bij Nieman, maar niet voor lang.

Het begon weer iets te druppelen en Nieman wist zich los te rijden, mede door een foutje van Walraven in de voorlaatste ronde. Met acht tienden voorsprong ging Nieman de laatste ronde in. In de slotronde kwam er een rode vlag, omdat Toine Gierkink bij het uitkomen van de GT-bocht onderuit was gegaan. Zijn Suzuki lag op een gevaarlijk punt op de baan, waardoor de race werd stilgelegd. Nieman werd als winnaar uitgeroepen gevolgd door Walraven en Van der Sluis. Van der Valk werd vierde voor Renzo van Emmerik, Hoekstra, Thijs Peeters en Jolanda van Westrenen. Vlaar viel naar zijn sterke begin terug naar een elfde plaats.

Met zijn derde plaats mag Van der Sluis zich ONK SuperCup 1000 kampioen 2020 noemen. Het is de tweede titel op rij voor de coureur uit Staphorst en de eerste voor het TT Racing Team, waar hij voo uitkomt. Nieman beeindgit zijn sterke debuutseizoen als vice-kampioen. Walraven eindigt als derde in de einstand gevolgd door Van der Valk, Van Emmerik en Vlaar.

Handige links finale races OW Cup Assen 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.