Zaterdag 6 april gaat op het TT Circuit Assen het 2019 OW Cup seizoen van start. Op de voorlopige ONK SuperCup 1000 deelnemerslijst ontbreekt de naam Yme-Jan Hofstee. Niet zonder reden naar nu blijkt, de Team Hofstee coureur is namelijk herstellende van een vervelende polsblessure.

In het laatste raceweekend van het ONK SuperCup 1000 klasse in 2017 brak Yme-Jan Hofstee bij een crash ongelukkigerwijs zijn pols. Jammer genoeg bleef de Fries hiervan gedurende het 2018 seizoen steeds hinder en last van ondervinden. Medisch onderzoek na afloop van het vorige seizoen wees uit dat de blessure niet goed genezen was en dat een nieuwe operatie noodzakelijk was.

De succesvolle polsoperatie heeft inmiddels plaatsgevonden. Een tegenvaller als deze past vanzelfsprekend niet in het schema van een gepassioneerd coureur, helemaal niet met een nieuw seizoen in aantocht. Maar nood breekt wet volgens de altijd goedlachse Fries die op zijn eigen Facebook pagina laat weten dat met deze ingreep de problemen opgelost zouden moeten zijn.

Inmiddels is Hofstee al met vol goede moed en vol en enthousiasme begonnen aan het revalidatieproces. Wanneer er weer op de Yamaha R1 gestapt kan worden is nu afhankelijk van het herstelproces. Op dit moment is echter al wel duidelijk dat de eerste drie raceweekenden vanaf de zijlijn gevolgd zullen moeten worden. Het genezingsproces heeft echter nu even voorrang, helemaal omdat Hofstee niets liever wil dan deze polsproblematiek voor altijd achter zich te laten.

 

Handige links OW Cup Assen 06-04-2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App