Rob Hartog heeft zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen de vierde ONK SuperCup 600 wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. Thijs Peeters en Frank Nieman passeerden als tweede en derde de finish. Aangezien Hartog als gastrijder meereed scoorde Peeters het maximale aantal ONK punten voor Nieman en Guus Boes.

Zaterdag 16 juni was het TT Circuit Assen het décor van de vierde OW Cup wedstrijddag van het seizoen. Voor de ONK SuperCup 600 coureur stonden er zaterdagochtend twee kwalificatietrainingen op het programma gevolgd zaterdagmiddag door een twaalf ronden tellende wedstrijd.

Tijdens de eerste kwalificatie was het gastrijder Rob Hartog die een rondetijd liet noteren van 1’42.220 en daarmee veruit het snelst was van het veld voor de Belg Arne de Wintere, Thijs Peeters, Guus Boes en Frank Nieman.

Tijdens de tweede kwalificatie was het opnieuw Hartog die na afloop de lijst aanvoerde ondanks dat de normaalgesproken in het WorldSSP kampioenschap acterende Kawasaki coureur zijn eigen snelste rondetijd niet wist te verbeteren. De tweede rondetijd werd in de sessie een prooi voor Peeters voor Joey Louwes, Boes en Joris Lentfert.

Na afloop van de tweede kwalificatie bleek de tijd van Hartog gereden in de eerste kwalificatie ruim voldoende voor de pole terwijl de tweede startplaats behaald werd door Peeters. Louwes en De Wintere.

Wedstrijd
Bij de start was het Hartog die meteen een leiding nam en in zijn slipstream Peeters mee zag sluipen. Achter het tweetal volgden De Wintere, Nieman, Boes en Louwes. In de tweede ronde ging het echter mis voor De Wintere in de Haarbocht. De Belg vervolgde nog wel zijn race maar werd even later door de wedstrijdleiding uit de wedstrijd gehaald met een zwarte vlag.

Rob Hartog bleef onbedreigd aan de leiding rijden terwijl Peeters door zijn goede start eenzaam op de tweede plaats rijdend door bleef komen terwijl Nieman, Boes en Louwes er gedrieën een prachtige strijd van maakten voor de derde plaats in de race.

Terwijl Hartog zijn voorsprong ronde na ronde uit wist te breiden, Peeters eenzaam de tweede plaats in bleef nemen was het Louwes die Nieman en Boes moest laten gaan en Nick Vlaar, Eduard Troost, Ivar Doornbos en Lentfert naderbij zag komen.

Voor Ami van Poederooijen was de race na vijf ronden over, de Nijwa Suzuki coureur parkeerde zijn machine in de pits met een technisch probleem.

In het tweede deel van de wedstrijd bleef Hartog zoals verwacht domineren, kon Peeters de tweede plaats onbedreigd in handen houden maar maakten Boes en Nieman er een spannend duel van voor de laatste podiumplaats. Achter deze twee kemphanen werd er een verbeten strijd uitgevochten door Vlaar, Louwes, Troost en Lentfert.

In de slotfase breidde Hartog zijn voorsprong nog uit om na twaalf ronden met een voorsprong van maar liefst achttien seconden als eerste de finish te passeren voor Peeters die tweede werd maar daarmee wel het maximale aantal ONK punten wist te scoren.

Boes en Nieman hielden de strijd voor de derde plaats spannend tot aan de laatste bocht, maar ondanks een aanval poging van Boes kwam Nieman als derde over de finish voor Boes. Doordat Hartog als gastrijder meedeed mochten beiden kemphanen na afloop wel gezamenlijk naar het podium.

Vlaar kwam al vijfde over de finish voor Louwes, Troost, Lentfert, Doornbos en de van een blessure teruggekeerde Manuel Wienen. Corne Heikamp passeerde als elfde de finish, echter doordat Hartog als gastrijder meereed werd Heikamp de laatst geklasseerde binnen de top tien die ONK punten scoorde.

 

Handige links OW Cup TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag