ONK SuperCup 600: Hilster wint eerste race, Steeman doet goede zaken in titelstrijd

478
Jeroen Hilster pakte zijn eerste ONK zege in Assen | Foto credit: Jan Timmerman - JTS Fotografie

Jeroen Hilster heeft de eerste ONK SuperCup 600 race in Assen gewonnen. Wiljan van Wikselaar scoort een verrassende tweede plaats op een opdrogende baan. Victor Steeman deed met een derde plaats zeer goede zaken in de titelstrijd, terwijl zijn concurrent Glenn van Straalen in de eerste ronde ten val kwam.

Zaterdag 10 oktober is het tijd voor de seizoensfinale van de OW Cup op het TT Circuit Assen. Het ONK SuperCup 600 kampioenschap lag, met nog twee te gaan, volledig open voorafgaand aan de racedag. Gezien het wisselende weer wat er verwacht werd, konden de baancondities nog wel eens belangrijke rol gaan spelen in de afloop van de titelstrijd. Victor Steeman begon als kampioenschapsleider aan het evenement met 8500 punten, gevolgd door Glenn van Straalen met 7500 punten en Joey Louwes met 6900 punten. Finn de Bruin begon aan de racedag met 6300 punten en regerend kampioen Jeroen Hilster stond vijfde in het klassement met 5900 punten.

Kwalificatie
Kort voor de enige kwalificatie van zaterdagmorgen was flink gaan regenen. Er waren meerdere crashes en uiteindelijk werd de sessie twee minuten voor het einde afgebroken met een rode vlag na een valpartij van Louis van Wijhe. Gedurende de sessie begon het steeds harder te regenen, dus de meeste rijders zetten hun beste tijd in de beginfase. Steeman was de enige die een rondetijd onder de twee minuten wist te zetten en pakte pole position voor de twee races. Allard Kerkhoven vervangt de geblesseerde Patricia Kok. Kerkhoven liet gelijk zien een regenspecialist te zijn door een tweede tijd te noteren. Leon Stolte van Start Racing Nieuwleusen plaatste zich voor de eerste keer op de voorste startrij in de ONK SuperCup 600 klasse. Hilster, Robert Voogd en Van Straalen wisten zich op de tweede startrij te kwalificeren.

Race 1
Bij de start van de eerste race was er een droge lijn ontstaan, maar het was nog te vroeg om op slicks te vertrekken. Steeman pakte kopstart voor teamgenoot Hilster. Van Straalen kwam ook goed weg vanaf de tweede startrij en ging als derde de eerste bocht in. Van Straalen had echter niet lang profijt van zijn goede start want hij ging in de Ossebroeken gelijk al onderuit. Dit betekende het einde van de titelaspiraties van Van Straalen. Steeman had daardoor ineens al een reële kans om in de eerst race al kampioen te worden. Hilster nam in de eerste ronde de leiding over en het tweetal reed weg. Daarachter pakte Kerkhoven de derde plaats en hij werd achtervolgd door Quentin Koers. Daarachter kwam Wiljan van Wikselaar snel opzetten en was halverwege de race de snelste coureur op de baan. Van Wikselaar nam met zijn strakke tempo de vierde plaats over.

Gedurende de race begon het op sommige delen van het circuit weer te regenen. Hilster bleef gedecideerd aan de leiding rijden en pakte zijn eerste overwinning van het seizoen. Voor de tweede plaats werd het in de slotfase nog spannend. Kerkhoven en Van Wikselaar vonden de aansluiting bij Steeman. Van Wikselaar sloeg in de laatste ronde toe en pakte een knappe tweede plaats. Steeman finishte als derde en deed daarmee belangrijke zaken in de titelstrijd. Kerkhoven werd bij zijn rentree keurig vierde. Koers finishte als vijfde gevolgd door Stolte, Voogd, Jorg Nijssen, Markus Witte en Reinier Saris. Joey Louwes eindigde als elfde, waardoor hij geen aanspraak meer kan maken op de titel. De Bruin passeerde de finishlijn als vijftiende en ook voor hem zijn de titelkans verkeken.

Kampioenschap
Door deze uitslag kunnen alleen de Lentink Sports Racing coureurs nog kampioen worden. Steeman heeft 17 punten meer dan Hilster, die op 8400 punten staat. Daarachter staat het dicht bij elkaar. Van Straalen heeft 7500 punten en Louwes 7400 punten. De Bruin heeft 6400 punten op plaats vijf.

Handige links finale races OW Cup Assen 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.