De eerste ONK SuperCup 600 race in Oschersleben is vrijdagmiddag gewonnen door Frank Nieman. De Duitser Marc Buchner kwam na elf ronden weliswaar als eerste over de finish maar werd na afloop gediskwalificeerd. De winst ging hierdoor naar Frank Nieman voor Nick Vlaar en Eduard Troost.

De OW Cup is dit weekend te gast op de Motorsport Arena Oschersleben. Voor de ONK SuperCup 600 coureurs stonden er vrijdag twee kwalificatietrainingen en de eerste race op het programma.

Kwalificaties
Na twee kwalificatietrainingen was het de Duitser Marc Buchner die de pole pakte voor Nick Vlaar, Jeroen Hilster, Frank Nieman en Corne Heikamp.

Race 1
Bij de start was het de vanaf de pole vertrokken Buchner die de leiding nam en na de eerste ronde als leider doorkwam voor Vlaar, Nieman, Hilster en Eduard Troost.

Rick Kooistra kende een jumpstart, hij kreeg hierdoor een penalty van 20 seconden aan zijn broek.

Buchner wist meteen een gaatje te slaan op de rest van het veld terwijl achter de Duitser Vlaar en Nieman achter de Duitser op de plaatsen twee en drie aan elkaar gewaagd waren en Hilster en Troost een duel uitvochten voor de plaatsen vier en vijf.

In de vijfde ronde was het Troost die ten koste van Hilster naar de vierde plaats wist te komen terwijl iets verder naar achteren in het veld Joey Louwes naar de zesde plaats kwam ten koste van Quentin Koers. Het bleef voor Koers niet bij deze ene positie want de coureur uit Assen moest even later nog een tweetal plaatsen prijsgeven.

Terwijl Buchner zijn voorsprong ronde na ronde wist te vergroten was het Troost die in de slotfase het gaatje naar de op de tweede en derde plaats rijdende Vlaar en Nieman dicht wist te rijden terwijl Hilster af moest haken en eenzaam rijdend op de vijfde plaats doorkwam.

In de negende ronde wist Nieman ten koste van Vlaar de tweede plaats over te nemen terwijl Troost op dat moment op een seconde van het tweetal de derde plaats in handen had.

De voorsprong van Buchner kwam in de laatste ronde niet meer in gevaar en het was na elf ronden dan ook de Duitser die als winaar werd afgevlagd. Op iets meer dan zestien seconden achter Buchner passeerde Nieman als tweede de finish voor Vlaar, Troost en Hilster.

Corne Heikamp werd zesde gevolgd door Koers, Louwes, gastrijder Leon Franz, Joris Lentfert en Kooistra.

Na afloop werd de als eerste over de finish gekomen Marc Buchner uit de uitslag gehaald vanwege een machine die niet voldeed aan het technisch reglement. Alle genoemde deelnemers achter de Duitser schoven hierdoor een plaats op in de uitslag. Nieman werd tot winnaar uitgeroepen en mocht na afloop samen met Vlaar en Troost naar het podium.

De ONK SuperCup 600 coureurs komen zaterdag nogmaals in actie tijdens hun tweede wedstrijd van het weekend in Oschersleben.

 

Handige links OW Cup Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App