ONK SuperCup 600: Steeman pakt titel in stijl met overtuigende zege

534
Victor Steeman kampioen en teamgenoot Jeroen Hilster tweede met hun trotse teammanager Tristan Lentink | Foto credit: Jan Timmerman - JTS Fotografie

Victor Steeman is de nieuwe ONK SuperCup 600 kampioen. In de tweede race reed Steeman van start tot finish aan de leiding en dat was ruim voldoende om de titel veilig te stellen. Teamgenoot Jeroen Hilster finishte als tweede. Leon Stolte versloeg Selwin Hamden in de strijd om plaats drie.

Victor Steeman had voorafgaand aan de tweede en tevens laatste race van het seizoen de beste papieren voor de ONK SuperCup 600 titel. Op een opdrogende baan was Steeman derde geworden in de eerste race achter winnaar Jeroen Hilster en de verrassende Wiljan van Wikselaar. Glenn van Straalen kwam ten val, waardoor hij geen kans meer maakte op de titel. Het was voor de race al duidelijk dat er een coureur van Lentink Sports Racing kampioen zou worden, want Steeman en Hilster waren de enig overgebleven titelkandidaten. Steeman mocht ook nog eens vanaf pole position vertrekken met Allard Kerkhoven en Leon Stolte naast hem op de voorste startrij. Hilster, Robert Voogd en Van Straalen stonden op de tweede startrij.

De rijders stonden voor een lastige keuze in de tweede; regenbanden, intermediates of slicks? Steman, Hilster en Van Straalen kozen voor slicks en zij vormden de top-drie na de eerste bochtencombinaties. In de eerste ronde wist Steeman al ruim anderhalve seconde weg te rijden van Hilster. In de tweede ronde nam Van Straalen de tweede positie over. Van Straalen pushte vervolgens om naar Steeman te rijden, maar moest dit bekopen met een crash in de Ruskenhoek. Dit gebeurde in derde ronde. Hilster nam de tweede positie over en Quentin Koers schoof op naar de derde plaats.

Koers kon de derde plaats niet vasthouden, want met hij kwam ten val in de zuidluis van het circuit. Aan kop reed Steeman onbedreigd naar een hele ruime overwinning. Dit betekende tevens dat Steeman zich ONK SuperCup 600 kampioen 2020 mag noemen, na zijn eerste seizoen in deze klasse. Teamgenoot Hilster maakte het feest voor Lentink Sports Racing compleet door als tweede te finishen in de race en ook in de eindstand. De strijd voor de derde plaats bleef interessant tot aan de finish. Lang leek het Selwin Hamden te worden die zijn eerste podium zou scoren, maar hij werd in de laatste ronde gepasseerd door Stolte. Voor de coureur van Start Racing Nieuwleusen betekende dit ook zijn eerste podium in deze klasse. Kerkhoven finishte als vijfde voor Finn de Bruin, Van Wikselaar, Joey Louwes, Steven van Haren en Reinier Saris.

In de eindstand is Louwes als derde geëindigd achter Steeman en Hilster. Van Straalen is na zijn dubbele nulscore vierde geworden in de eindstand. De Bruin is vijfde geworden in het ONK SuperCup 600 kampioenschap 2020.

Handige links finale races OW Cup Assen 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.