ONK SuperCup 600: Van Sikkelerus wint en Hilster doet goede zaken in titelstrijd

140
Jaimie van Sikkelerus (74) won in de ONK SuperCup 600 voor Tom Toparis (12) en Jeroen Hilster (45) | Foto credit: Jan Timmerman - JTS Fotografie

Jaimie van Sikkelerus besliste ONK SuperCup 600 wedstrijd bij uitkomen van de laatste GT-bocht en won zo de race voor gastrijder Tom Toparis. Jeroen Hilster finishte als derde en scoorde punten voor de tweede plaats. Hilster deed daarmee goede zaken in de titelstrijd. Frank Nieman mocht als derde rijder mee naar het podium.

13 en 14 september werd de voorlaatste ronde van de OW Cup verreden op het TT Circuit Assen. In de ONK SuperCup 600 klasse is het spannend in de top van het kampioenschap. Nick Vlaar ging voorafgaand aan het evenement aan de leiding in de tussenstand met twee punten voorsprong op Jeroen Hilster. Eduard Troost stond derde in de tussenstand met vijftien punten minder dan Vlaar. Het was in de kwalificaties stuivertje wisselend tussen de drie snelste rijders. Uiteindelijk was het gastrijder Tom Toparis die de pole position pakte. Hilster kwam tot een tweede tijd voor Jaimie van Sikkelerus. De tweede startrij werd gevormd door Frank Nieman, Vlaar en Corne Heikamp. Onder zonnige omstandigheden werd er zaterdagmiddag een race verreden over tien ronden.

Toparis kwam als snelste weg, gevolgd door Van Sikkelerus. Het tweetal wist in de eerste ronde gelijk een voorsprong te pakken op de derde coureur Vlaar, die op zijn beurt werd gevolgd door Nieman en Hilster. Toparis en Van Sikkelerus reden in de eerst vier ronden bijna drie seconden weg en wisselden daarbij constant van positie. Hilster kwam aan het einde van de derde ronde naar de derde plaats. Hilster versnelde en was de enige rijder die in deze fase rondetijden in de 1’42 wist te noteren.

Met nog drie ronden te gaan zat Hilster aan het achterwiel van de twee leiders, maar die wisten op hun beurt ook te versnellen. Dit zorgde ervoor dat Hilster weer iets terrein moest prijsgeven. Toparis ging als eerste de laatste ronde in en kwam ook als eerste de laatste GT-bocht door. Van Sikkelerus had echter een betere exit en won zo de wedstrijd. Hilster finishte als derde en werd als tweede in uitslag opgenomen, omdat Toparis als gastrijder geen kans maakte op het podium of punten. Nieman mocht als derde rijder mee naar het podium, door als vierde te finishen. Vlaar kwam als vijfde over de finishlijn. De strijd om de zesde plaats werd gewonnen door Heikamp voor Ivar Doornbos, Troost en Joris Lentfert. Robert Voogd kwam als tiende over de finish net voor de dames Kirsi Kainulainen en Anne van Galen.

Hilster heeft door zijn sterke race de leiding overgenomen in het kampioenschap. De 18-jarige coureur heeft 134 punten en dat zijn er vijf meer dan Vlaar. Troost heeft 110 punten gevolgd door Van Sikkelerus met 100 punten en Nieman met 93 punten. Deze vijf rijders maken in theorie nog kans op de titel tijdens de seizoensfinale zaterdag 12 oktober op het TT Circuit Assen. Tijdens dit evenement worden er twee races verreden.

Handige links OW Cup Assen 13 en 14-09 2019: