Jaimie van Sikkelerus is zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen winnaar geworden van de tweede ONK SuperCup 600 race van het seizoen. De Noord-Hollander was in een spannende en bijzonder verlopen race met een hectische verlopen laatste bocht het snelst voor Nick Vlaar en Jeroen Hilster.

De tweede wedstrijddag voor de ONK SuperCup 600 coureurs werd zaterdag op het TT Circuit Assen een spannende aangelegenheid. De twee kwalificaties werden verreden op een kletsnatte baan, terwijl een snel opdrogende baan zaterdagmiddag zorgde voor een spannende en bijzondere race met een hectisch slot.

Kwalificaties
Zaterdagochtend tijdens de eerste kwalificatie was de baan echt kletsnat, even na de middag waren de omstandigheden tijdens de tweede sessie iets beter en de snelste rondetijden werden dan ook in deze sessie op de klok gezet.

Leek het er lange tijd op dat Jeroen Hilster met de pole aan de haal zou gaan, in de slotfase was het echter Jaimie van Sikkelerus die er nog even een flinke schep bovenop wist te doen en een snelste ronde op de klok wist te zetten van 1’55.185. Met deze rondetijd was de coureur uit Akersloot veruit het snelst van het veld en polesitter voor de later op de dag te verrijden race. Hilster kwalificeerde zich als tweede voor Guus Boes en de twee gastrijders Tom Kohmen en Per Behmer.

De zesde startplaats werd een prooi voor Sander Brons voor de snelste dame van het veld Anne van Gaalen, de Duitser Marc Buchner, Joey Louwes en Come Geenen.

Een groot aantal bekende namen waaronder Nick Vlaar en Corne Heikamp kwamen tijdens de kwalificaties ten val en moesten mede hierdoor genoegen nemen met minder goede kwalificatieposities op de grid.

Race
Terwijl de zon doorbrak, het droog was maar de baan zeker nog niet droog was gingen de lichten op groen voor de elf ronden tellende race. Het was de vanaf de pole vertrokken Van Sikkelerus die meteen de leiding nam en na de eerste ronde als leider doorkwam voor Boes, Hilster, Brons en de van elfde plaats gestarte Quentin Koers.

In de tweede ronde was het Hilster die naar de tweede plaats wist te komen ten koste van Boes terwijl de top drie zich binnen twee ronden al meer dan zeven seconden los had weten te rijden van de rest van het veld.

Van Sikkelerus wist vervolgens op zijn beurt een klein gaatje te slaan op de achter hem rijdende nummers twee en drie (Hilster en Boes) terwijl Brons eenzaam rijdend als vierde doorkwam en Heikamp op vijfde plaats rijdend een groep achtervolgers aanvoerde.

Na een aantal ronden ontstonden de eerste droge plekken op de baan maar na zes ronden was het nog steeds Van Sikkelerus aan de leiding met in zijn wiel Hilster, op ruim vijf seconden gevolgd door Boes en op ruim veertien seconden door Brons, een sterk naar voren komende Vlaar, Heikamp, Buchner, Geenen, Behmer en Van Gaalen.

Terwijl de baan droger en droger werd zagen we het verschil in rondetijden groeien en werd steeds duidelijker dat de bandenkeus een grote rol zouden gaan spelen in het laatste deel van deze race.

Vlaar bleek hierin één van de gelukkigen, zijn keus voor een regenband voor en een intermediate achterband bleek goud waard. Vlaar denderde door en met nog drie ronden te gaan was Vlaar – inmiddels al op de vierde plaats aangekomen – maar liefst vijf seconden sneller dan de nog drie voor hem rijdende coureurs.

Vervolgens was het de vraag of het de laatste drie ronden droog zou blijven, dat bleek dus wel het geval tot halverwege de laatste ronde. Wat volgde was een close finish waar Van Sikkelerus aan het langste eind trok en met een voorsprong van slechts 0,011 seconde als winnaar de finish passeerde voor de aanstormende Vlaar die in de laatste meters richting de finish Hilster nog verschalkte en 0,260 seconde voor wist te blijven.

Direct bij binnenkomst werd Van Sikkelerus verzocht zich te melden bij de wedstrijdleiding vanwege een incident in de laatste bocht waarbij de top drie betrokken was. Van Sikkelerus kwam hierbij buiten de baan en leek hierdoor een kortere weg genomen te hebben richting de finish. De uitslag leek hierdoor even te veranderen maar de beelden wezen uiteindelijk uit dat Van Sikkelerus hier geen voordeel uit had weten te halen met als gevolgd dat de volgorde zoals men over de finish was gekomen ook de uitslag bleef.

Op ruim tien seconden werd Boes vierde gevolgd door Heikamp, Buchner, Geenen, gastrijder Behmer, Brons en Robert Voogd.

Van Gaalen passeerde als elfde de finish, maar vanwege het gastoptreden van Behmer werd zij wel als tiende geklasseerd in deze wedstrijd.

 

Handige links OW Cup Assen 27-04-2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App