Marco Bezzecchi moest zondag in Motegi vroegtijdig opgeven in een wedstrijd. Het leek er in eerste instantie op dat de Italiaan stil viel vanwege een technisch probleem, dit blijkt echter niet het geval……de Red Bull KTM Tech 3 Moto2 coureur was net als in Thailand ziek en de werkelijke reden was dan ook een vrij onsmakelijk idee.

Marco Bezzecchi leek zondagmiddag in de Moto2 wedstrijd van de Motul Grand Prix of Japan in Motegi op weg naar een goed resultaat, misschien zelfs wel zijn beste klassering tot nu toe in zijn nog korte Moto2 carrière. Op een negende plaats rijdend ging het echter mis, de Italiaan viel stil en parkeerde zijn KTM in het gravel. Een technisch probleem was voor velen meteen de conclusie.

Niets is echter minder waar liet Red Bull KTM Tech 3 teambaas Hervé Poncharal na afloop weten

Hervé Poncharal: “Hij kon niets meer zien, hij kon niet verder rijden. Tot ongeveer de helft van de race waren we erg enthousiast om Marco in de voorste gelederen mee te zien rijden… Helaas heeft hij voor de tweede keer op rij in zijn helm gekotst. Hetzelfde gebeurde in Thailand, gelukkig gebeurde het daar in de training.”

Het was dus voor de tweede Grand Prix op rij waar de Moto2 debutant tijdens het rijden heeft overgegeven, na een soortgelijk incident tijdens de training in Thailand.

Marco Bezzecchi: “Tot de halverwege de race voelde ik me goed op de motor en wist ik me goed voorin het veld te handhaven. We hadden zicht op ons beste resultaat van het seizoen, maar helaas voelde ik me halverwege de race ziek en nadat ik had overgegeven zag ik geen mogelijkheid om de 22 ronden tellende race te volbrengen. Het spijt me voor de jongens van het team! Ik begrijp niet waar dit vandaan kwam, maar ik zal zeker proberen een oplossing voor dit probleem te vinden.”

Of deze twee voorvallen te maken hebben met iets verkeerd gegeten te hebben voor de race of training, te kort voor aanvang iet gegeten hebben of dat het een kwestie van zenuwen is zal men proberen te achterhalen voor het volgende evenement dat komend weekend plaatsvindt op het Phillip Island Grand Prix circuit in Australië.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App