Yonny Hernandez, Jordi Torres en PJ Jacobsen komen tijdens de laatste twee WorldSBK weekenden niet meer in actie voor respectievelijk Team Pedercini Racing, MV Agusta Reparto Corse en het Triple M Honda World Superbike Team. De Columbiaan, de Spanjaard en de Amerikaan zijn alle drie per direct ontslagen door hun team.

Tijdens de laatste twee ronden van het 2018 FIM Superbike World Championship in Argentinië en Qatar zal het WorldSBK startveld een flinke verandering ondergaan.

Zo werd donderdag bekend dat Yonny Hernandez definitief niet terug zal keren als coureur voor Team Pedercini Racing. De Columbiaan die vorige week een dag voorafgaande aan de Franse ronde in Magny-Cours om bijzondere redenen huiswaarts keerde – volgens teambaas Luci Pedercini omdat de Columbiaan woensdagavond niet meer in kon checken in het door het team gereserveerde hotel – kreeg eerder deze week te horen dat hij de rest van het seizoen thuis mag blijven en ook komend seizoen ondanks een al getekend contract niet meer welkom is bij het team. De plaats van Hernandez zal in Argentinië en Qatar ingenomen worden door Gabrielle Ruiu. De jonge Italiaan kwam dit seizoen al uit voor Team Pedercini Racing in de STK1000 klasse.

Ook voor PJ Jacobsen is het World Superbike seizoen vroegtijdig afgelopen. De Amerikaan en het Duitse Triple M Honda World Superbike Team hebben hun contract per direct beëindigd. In een verklaring laat het team weten dat er van beide kanten dusdanige irritaties waren en dat partijen besloten hebben de samenwerking vroegtijdig te beëindigen.  Als vervanger heeft het team de Fransman Florian Marino – dit seizoen actief op een Yamaha in de STK1000 klasse – aangetrokken.

Donderdag maakte ook Jordi Torres bekend dat hij per direct niet meer in actie zal komen voor MV Agusta Reparto Corse. De positie van de Spanjaard, die in Aragon en ook dit weekend in Buriram als vervanger optreedt van de geblesseerde Tito Rabat binnen het Reale Avintia Racing MotoGP Team, stond de afgelopen tijd al behoorlijk onder druk en nu dus heeft geleidt tot een vroegtijdige beëindigen van zijn contract. Het Italiaanse fabrieksteam heeft nog geen vervanger bekend gemaakt, echter in Magny-Cours doken de eerste geruchten al op dat de bij Team Pedercini Racing opgestapte Hernandez de beoogde kandidaat is om het zitje over te nemen van Torres. Niets is minder waar, donderdagavond werd namelijk bekend dat niet Hernandez maar de Chilleen Maximilian Scheib de laatste twee races van het seizoen de plaats van Torres in zal gaan nemen bij het team.

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App