Cal Crutchlow is dinsdagochtend succesvol geopereerd aan het schippersbotje in zijn pols. De Brit brak deze zondagochtend tijdens de warm-up sessie als gevolg van een crash en moest de race daardoor laten schieten. Komend weekend hoopt hijzelf en het LCR Honda Castrol team dat ze er weer bij zijn.

Het grote nieuws van vandaag was natuurlijk de operatie van Marc Márquez die geslaagd was nadat er aanvankelijk nog de vrees was voor blijvende schade, maar ook Cal Crutchlow lag dinsdag op de operatietafel in Barcelona. Net als zijn Honda collega werd de Brit door Dr. Xavier Mir in het Hospital Universitari Quirón DEXEUS geopereerd en bleek de operatie na afloop een succes. Door middel van een schroef in het schippersbotje heeft Dr. Mir de breuk weten te stabiliseren en gaat Crutchlow komend weekend weer proberen te rijden in Jerez, mits hij fit wordt verklaard op donderdag door de Medical Director Dr. Ángel Charte. 

Lucio Cecchinello, LCR Honda Team Manager: “Ik wil Dr. Mir en zijn medische team bedanken voor het uitvoeringen van de operatie aan de pols van Cal vanochtend. Een klein schroefje is in het schippersbotje geschroefd om zo te breuk te stabiliseren. De operatie is goed gegaan en Dr. Mir heeft me verteld dat Cal vandaag (21 juli 2020, GF) al het ziekenhuis mag verlaten. Als alles een beetje meezit dan kunnen we hem komend weekend op het Circuit de Jerez – Ángel Nieto weer terugverwachten. Op donderdagochtend zal hij dan een medische keuring ondergaan door Medical Director Dr. Ángel Charte om te kijken of hij fit is om te racen. Onze technische staf werkt momenteel hard om alles klaar te maken voor Cal om vrijdagochtend weer te rijden.”

Vrijdagochtend om 09:55 gaat de eerste vrije training voor de MotoGP klasse van start. Net als afgelopen weekend wordt er weer op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto in Zuid-Spanje gereden.

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen – (test woensdag)
Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App