Openingsrace Open Nederlands Kampioenschap te Assen

155

De openingsrace Open Nederlands Kampioenschap zonder veel spanning 250cc Jarno Janssen op dreef Vandaag werden de eerste races voor het Open Nederlands kampioenschap verreden onder zeer winderige omstandigheden, gelukkig maakte het zonnetje het aanzien van de races iets beter dan gisteren.

De motorclub Assen had gehoopt op veel publiek maar de weersomstandigheden en de vanmorgen verreden Grand Prix waren niet in het voordeel van de organisatie. De races werden veelal gedomineerd door een Coureur. Jarno Janssen won met een overmacht van ruim vier seconden de 250cc race, de ex Grand-Prix Coureur reed onder moeilijke weersomstandigheden redelijk gemakkelijk weg van Patrick Lakerveld, Hans Smees was de verrassende laatste man op het podium.Rob Filart werd vierde. Rob had een mooi gevecht, met de Duitser Rank Norman.

Daarachter won Jaap Hogeveen net voor 250cc debutant Randy Gevers de strijd om de zede plaats, na zijn lange revalidatie sinds het EK van Most kwam Peter Politiek terug op de Nederlandse circuits met een elfde positie.

600cc Supersport: Barry Veneman met overmacht winnaar

In de 600cc Supersport reed Barry Veneman met een nog grotere overmacht naar de overwinning, Barry die op zijn motor nog een eerbetoon had staan aan zijn onlangs overleden naamgever Berry Sheene, wist Torleif Hartelman een Harry van Beek op bijna acht seconden te rijden.

De 600cc was een echte sprintrace geworden nadat hij door twee maal een herstart was ingekort tot 10 rondjes. Twee maal was er in de opwarmronde iemand onderuit gegaan. Vierde in de race werd de teamgenoot van Barry Veneman Ron van Steenbergen. Voor Erik van Loon, Rene Winkel en Arno Vissher. In deze groep 600cc rijders moeten we ook even Ghisbert van Ginhoven noemen die lang mee vocht in de groep achter de top drie, Ab van Ginhoven (de vader van Ghisbert) liet naderhand weten Òeigenlijk reed hij even boven waar we normaal staan, ik hoop dat de schade meevalt en dat we als team er veel van zullen leren.

125cc Van der Marel iedereen te snel af

Jarno van der Marel liet afgelopen donderdag tijdens een Training al een snelle indruk achter met de steun van een groot deel van het voormalige van Leeuwen Racingteam heeft van der Marel een goede winter achter de rug. Mark van Daalen werd tweede op ruim vijf seconden voor Raymond Schouten die voor het eerst met zijn eigen team, en een verstoorde voorbereiding toch een podium wist te behalen.

Dit deed Schouten door kampioen Harold de Haan te verslaan die achteraf zei: vooraf had ik misschien wel getekend voor een vierde plek, na negen Jaar op Honda te hebben gereden heb ik de overstap naar Aprilia gemaakt en dat is toch anders rijden, maar als je dan op het podium rijdt is het jammer dat je dat in de laatste ronde weer verliest.
Achter de Haan werd de Duitser Georg Froelich vijfde, voor Gert Jan Kok en Adri den Bekker.

Stocksport: John Bakker zonder problemen Winnaar

De Lezers van Racesport hebben verleden jaar het pechvolle seizoen van John Bakker in het EK Superstock kunnen volgen, en ondanks zijn liefde voor het Italiaanse merk werd dan ook voor de Suzuki gekozen. En deze keuze pakte goed uit. Want met bijna een seconde voorsprong wist bakker de wist te pakken. Wim Theunissen liet zijn de overstap van de Supersport na de Superstock goed te hebben verstouwd. Theunissen werd namelijk tweede voor Bob Withag

Net buiten het podium eindigde de kampioen van verleden jaar Richard Fluttert, Paul Mooiman Robert Menzen.

Deel 2 van het verslag volgt zo snel mogelijk.