Zaterdagmiddag na afloop van de slechtste kwalificatie voor het fabrieksteam van Yamaha sinds jaren hebben de Japanse Yamaha bazen op de Red Bull Ring hun excuses aangeboden aan Valentino Rossi en Maverick Viñales, dit vanwege het slechte presteren van hun YZR-M1 MotoGP machine. Projectleider Kouji Tsuya deed dit zaterdagmiddag persoonlijk voorafgaand aan de debriefs van beide MotoGP coureurs.

Het was zaterdagmiddag op de Red Bull Ring een opmerkelijke gewaarwording voorafgaand aan de reguliere debriefs van Yamaha fabriekscoureurs Valentino Rossi en Maverick Viñales. Zoals gebruikelijk stonden de twee na afloop van de kwalificatietraining de aanwezige pers ter woord om te vertellen hoe zij hun dag hebben beleefd en eventuele vragen van de media te beantwoorden. Met een elfde tijd voor Viñales en een veertiende tijd voor Rossi was dit de slechtste kwalificatie op een droge baan voor het fabrieksteam van Yamaha sinds Valencia 2007.

Echter gebeurde er voor aanvang van de debrief van Rossi, die zaterdagmiddag als eerst aan de beurt was, iets opmerkelijks en trad Yamaha YZR-M1 Project Leader Kouji Tsuya naar voren in het bijzijn van Yamaha Motor Racing Director Lin Jarvis, Movistar Yamaha MotoGP Team Manager Massimo Meregalli en Yamaha Marketing Manager William Favero.

 

De Japanse Yamaha-baas bood voor de aanwezige media zijn excuses aan voor de teleurstellende prestaties van de Yamaha YZR-M1 en nam een groot deel van de verantwoordelijkheid op zich. Tsuya meldde dat hij zich wilde verontschuldigen tegenover zijn coureurs en dat men bij Yamaha volledig gefocust is om de ontstane situatie te verbeteren. Er wordt volgens hem harder dan ooit gewerkt om een oplossing te vinden voor de blijvende problemen, voornamelijk bij het accelereren en het managen van de achterband.

Tot slot vertelde de Japanner dat er na de race in Oostenrijk een test is gepland op het Misano World Circuit Marco Simoncelli en dat er na de race op Silverstone getest wordt op het Motorland Aragón.

Ondanks dat ziet het er voor de race op de Red Bull Ring in Oostenrijk zeer slecht uit en zal er hoogstwaarschijnlijk geen fabrieks Yamaha meestrijden voor de overwinning of podiumposities.

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl