Opmerkelijke sponsor Syahrin: Maleisische Ministerie van Jeugd en Sport

311
hafizh-syahrin
Hafizh Syahrin- Qatar 2020 | foto© Angel Nieto Team

Na twee volledige seizoenen actief te zijn geweest in de koningsklasse keert Hafizh Syahrin in 2020 terug als coureur in de Moto2 klasse. De Maleisiër komt uit voor het Spaanse Angel Nieto Team waarbij hij een opmerkelijke persoonlijke sponsor heeft gevonden voor het betalen van de kosten: Het Maleisische Ministerie van Jeugd en Sport (KBS).

Waren het in het verleden de teams die zorgdragen voor de sponsoring en op zoek gingen naar een coureur met de juiste mentaliteit, instelling en een flinke dosis talent, tegenwoordig zijn de teams in met name de Moto2 en Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap niet meer en minder dan facilitaire dienstverleners. Slechts een aantal topcoureurs worden nog aangetrokken op basis van hun talent en krijgen daarbij een (riant) salaris. De meerderheid van de coureurs dient echter zorg te dragen voor hun eigen sponsoring en een flinke bijdrage te doen om bij een team aan de slag te kunnen.

Zelfs de dit seizoen vanuit de MotoGP naar de Moto2 klasse teruggekeerde Hafizh Syahrin. De afgelopen maanden was de Maleisiër dan ook druk om het benodigde budget bij elkaar te krijgen om een seizoen te kunnen rijden bij het Spaanse Angel Nieto Team. De voormalig MotoGP coureur is geslaagd in zijn missie zo valt op te maken uit een persbericht van het Maleisische Ministerie van Jeugd en Sport (KBS).

“KBS heeft Hafizh (Syahrin) via de Nationale Jeugd en Sportafdeling op de hoogte gebracht van de goedkeuring omtrent de financiering van zijn racekosten voor het seizoen 2020. De benodigde fondsen om de kosten voor dit seizoen te dekken zullen via het Sepang International Circuit (SIC) – dat als controleorgaan voor het ontwikkelingsprogramma’s voor de motorsport in het land is aangewezen – verlopen.”

Voor Nederlandse begrippen, en waarschijnlijk zelfs voor Europese begrippen, is deze vorm van sponsoring heel bijzonder. Zien jullie het al voor je dat in Nederland het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het benodigde sponsorbudget voor NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder overmaakt aan het TT Circuit Assen?

Het bedrag van de sponsoring werd in het bericht niet genoemd, maar het zou genoeg moeten zijn voor Syahrin om het seizoen kostendekkend af te kunnen werken. Hoe het seizoen zal verlopen is vanwege de COVID-19-pandemie echter nog niet duidelijk.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App