Opnieuw schouderoperatie voor Marc Marquez

321
marc-marquez
Marc Marquez - Jerez Test | foto© Repsol media

Marc Marquez zal woensdag in Barcelona opnieuw een schouderoperatie moeten ondergaan. De Repsol Honda Team coureur, die ook na afloop van het seizoen 2018 geopereerd werd, zal dit keer aan zijn rechterschouder worden geopereerd.

Marc Marquez heeft dinsdag tijdens de laatste MotoGP testdag van 2019 bevestigd dat hij woensdag in Barcelona een operatie zal ondergaan. De operatie is noodzakelijk vanwege een schouderblessure welke hij opliep eerder dit seizoen tijdens de Maleisische Grand Prix op het circuit van Sepang.De blessure leek in eerste instantie mee te vallen maar verslechterde de laatste tijd. Een crash maandag tijdens de eerste MotoGP testdag in Jerez was echter de bekende druppel. Bij deze crash raakte de schouder opnieuw uit de kom. Ondanks dat Marquez hem zelf meteen weer op zijn plaats wist te zetten bracht hij wel vervolgens wel een bezoek aan het medical centre. Ook op dat moment leek er nog niet zoveel aan de hand want de achtvoudig wereldkampioen kwam later op de dag en ook dinsdag tijdens de tweede gewoon weer in actie.

Terwijl Marquez dinsdagochtend vol goede moed aan de tweede testdag begon, daar direct in zijn eerste run al de snelste rondetijd op de klok wist te zetten, kwam er rond de middag een vroegtijdig einde aan deze laatste MotoGP testdag vanwege de regen. Terwijl een aantal coureurs dinsdagmiddag in Jerez nog de nodige ronden reden op een natte baan bevestigde Marquez dat hij direct na afloop van de test naar Barcelona zal vliegen en zich woensdagochtend zal melden bij de bekende MotoGP arts Dr. Mir in het Universitair Hospital Dexeus.

Marc Marquez: “Deze twee dagen waren zeer positief voor ons, omdat we met de 2020 onderdelen hebben gewerkt en hebben geprobeerd om hiermee de juiste richting te vinden. Tijdens de eerste dag hebben we veel dingen geprobeerd en vandaag zijn we begonnen met het beste van wat we gisteren hebben gevonden. Helaas hebben we maar 20 ronden gereden voordat de regen kwam. Het was niet nat genoeg om goed te testen in de regen en het was zeker niet droog. Nu is het tijd voor het personeel in HRC Japan om alles te analyseren.”

“Deze winter had ik graag van een fijne vakantie genieten en een beetje rust gehad na een geweldig 2019 – maar het is tijd voor een operatie aan de rechterschouder. Zoals iedereen weet, was de operatie aan de linkerschouder, die zeer, zeer, zeer beschadigd was, de afgelopen winter erg zwaar voor mij. Ik wil voorkomen dat hetzelfde gaat gebeuren met mijn rechterschouder, dus ik heb veel met de artsen gesproken om te zien wat onze mogelijkheden waren. Voor Motegi had ik wat problemen met de schouder en na de crash in Maleisië raakte de schouder uit de kom. Dit gebeurde maandag opnieuw bij de crash hier 
dus we besloten in overleg met de artsen dat het de beste optie is om de operatie te laten uitvoeren om zo een vergelijkbare situatie die ik had met de andere schouder te vermijden. Het zal min of meer dezelfde tijd duren en we zullen op dezelfde manier revalideren om tijdens de test in Maleisië zo sterk als mogelijk te zijn.”

Om geen tijd te verliezen zal de Repsol Honda Team coureur woensdagochtend diverse medische checks ondergaan waarna er meteen een operatie zal volgen.

 

Handige links MotoGP Test Jerez de la Frontera:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App