CRT Holland viert dit jaar haar 25-jarige bestaan. Het jubileum is echter geen reden voor de organisator van de inmiddels bekende CRT circuitdagen en de populaire OW Cup wegrace competitie om het rustiger aan te gaan doen. Sterker nog, CRT Holland is al druk bezig met het maken van een aantal ambitieuze plannen voor het seizoen 2018. 

Ooit begonnen als organisator van de inmiddels bekende CRT-circuitdagen, circuitdagen waar motorrijders de mogelijkheid geboden wordt om, al dan niet onder begeleiding van CRT-instructeurs, zelf te kunnen proeven aan het rijden op het TT Circuit Assen organiseert het familiebedrijf uit Apeldoorn de laatste jaren ook met succes de OW Cup wegracecompetitie.

Honderden motorsporters maken de afgelopen jaren al gebruik van de mogelijkheid om deel te nemen in diverse door CRT Holland georganiseerde opstapklassen en sinds een aantal jaren in de diverse OW Cup klassen. Vanuit deze opstapklassen zijn grote Nederlandse wegracetalenten naar voren gekomen welke inmiddels doorgegroeid zijn naar diverse Internationale wegracekampioenschappen.

Ook dit seizoen zijn er in de diverse OW Cup klassen weer spannende wedstrijden te zien, de OW Cup-organisatie kijkt en overlegt nu echter ook al naar de invulling van haar OW Cup seizoen 2018 met de bestaande klassen en circuits. Naast de bestaande categorieën kreeg men de laatste tijd steeds vaker de vraag om eens te kijken naar de mogelijkheden voor het organiseren van een Open 300cc klasse – mede ingegeven door de vanaf dit seizoen nieuwe World Supersport 300 klasse.

Momenteel worden deze mogelijkheden onderzocht aangezien deze klasse in de ogen van de OW Cup-organisatie een belangrijke doorgroeimogelijkheid kan worden naar de reeds bestaande 600 en 1000cc categorieën binnen de OW Cup. Er wordt echter niet alleen gekeken naar de doorgroeimogelijkheden voor deze nieuwe 300cc categorie, ook het voortraject naar deze categorie is daarbij in de ogen van CRT Holland een belangrijke factor en medebepalend.

Kortom, de CRT Holland organisatie is na 25 jaar nog steeds volop in beweging en wie weet staan er voor 2018 een aantal leuke nieuw OW Cup initiatieven op stapel.