OW Cup organisator CRT Holland organiseerde zaterdagochtend 13 januari haar jaarlijkse OW Cup Kick Off Party. In het Paddock restaurant van het TT Circuit Assen werden de plannen en regels gepresenteerd voor het komende seizoen.

Ruim tweehonderd aanwezigen, waaronder veel OW Cup coureurs, teammanagers, monteurs en verder bij de OW Cup betrokken motorsportfans, waren zaterdagochtend naar Assen afgereisd om in het Paddock restaurant van het TT Circuit Assen de officiële aftrap van het 2018 OW Cup seizoen bij te wonen.

Om klokslag 10:30 uur heette Hennie Lentink de aanwezigen welkom om vervolgens het programma en de agendapunten van al weer de vijfde OW Kick Off Party te presenteren.

Nadat de agenda op de schermen geprojecteerd werden deze agendapunten behandeld, werd er gediscussieerd en vond er af en toe een stemming plaats over bepaalde zaken.

Zo werd o.a. de podiumprocedure van de NK SuperCup 600 en NK SuperCup 1000 klasse in stemming gebracht. Het afgelopen seizoen vonden er in deze klasse namelijk regelmatig twee huldigen plaatst – een huldiging volgens de uitslag van de wedstrijd en een huldiging voor de eerste drie coureurs die daadwerkelijk meestrijden voor de OW Cup punten. Deze stemming was duidelijk, een meerderheid van de coureurs bleek voor het handhaven van deze procedure waarmee het besluit viel dat alles bij het oude bleef en er ook komend seizoen de kans bestaat dat er regelmatig twee podium ceremonies te zien zullen zijn.

De zaal werd vervolgens behoorlijk stil toen het agenda punt betreffende de geluidsproblematiek aan bod kwam. Lentink maakte de aanwezig duidelijk dat er de afgelopen maanden diverse gesprekken geweest waren met het TT Circuit Assen omtrent deze kwestie en dat hier een gevaar schuilt voor de toekomst. Kwam men in 2017 al diverse keren in de problemen met het geluid met als gevolg dat de wedstrijden ingekort dienden te worden, in 2018 zal hier extra aandacht aan besteedt worden en zal de technische commissie vooraf een aantal geluidskeuringen verrichten, iets dat vervolgens ook na elke kwalificatie en races zal gaan gebeuren. Overtreders zullen vervolgens één waarschuwing krijgen waarna er bij de tweede kwalificatie een diskwalificatie zal volgen.

Als laatste binnen het officiële gedeelte gaf Lentink het woord aan Arno Bruins en Martin van Ellinckhuijzen. Bruins maakte zijn plannen bekend omtrent het verzorgen van videoreportages gedurende de evenementen terwijl Van Elinckhuijzen bekend maakte ook komend seizoen de trainingen en wedstrijden weer te zullen voorzien van deskundig commentaar. Hij verzocht daarbij de aanwezige coureurs hem van persoonlijke en team informatie te voorzien, informatie waarmee hij het publiek nog beter kan voorzien van enige achtergrond informatie.

Na het officiële gedeelte verhuisde de OW Cup familie naar de ‘Legend Club’ van het TT Circuit Assen waar voor de aanwezigen een lunchbuffet klaarstond. Nadat de innerlijke mens versterkt was werd er nog gezellig nagepraat waarna de aanwezigen tevreden en met een goed gevoel huiswaarts keerden, veelal om verder te gaan met hun voorbereidingen op de allereerste wedstrijd van het seizoen welke op zaterdag 14 april op het programma staat op hetzelfde TT Circuit Assen.

Meer info over de OW Cup is te vinden op de compleet vernieuwde website: www.owcup.nl