Jorn Hamberg vertrekt zaterdagmiddag in Assen vanaf de pole tijdens de eerste NK SuperCup wedstrijd van 2017. De Yamaha coureur was tijdens de kwalificaties het snelst voor Jaimie van Sikkelerus en Lesley ten Tusscher.

Eerste kwalificatie
Tijdens de eerste kwalificatie van de NK SuperCup 600 klasse kwam de zon voor het eerst van achter de wolken tevoorschijn

Het was Lesley ten Tusscher die tijdens deze sessie als eerste onder de twee minuten grens wist te duiken door een rondetijd van1’58.922 op de klok te zetten.

Al snel volgen meerdere coureurs en Rob Hartog en Jaimie van Sikkelerus – beide normaalgesproken uitkomend in het World Supersport kampioenschap – maken er vervolgens een spannende aangelegenheid van. Het was Van Sikkelerus die aan het langste eind trok en met een snelste rondetijd van 1’57:993  deze eerste kwalificatie als snelste afsloot voor Hartog en Glenn van Straalen

Tweede kwalificatie
Net voordat de tweede kwalificatie van de NK SuperCup600 op het programma stond had het even kort geregend op het TT Circuit Assen.

Toen de lichten op groen gingen bleek de baan al weer volledig droog en konden de NK SuperCup 600 coureurs hun sessie afwerken op een volledig droge baan.

Het was Jorn Hamberg die al snel een rondetijd van 1’45.188 op de klok wist te zetten en daarmee het snelst was alvorens het in de slotfase opnieuw begon te regenen en er een vroegtijdig einde kwam aan de sessie.

Achter Hamberg noteerde Van Sikkelerus de tweede rondetijd gevolgd door Ten Tusscher, Kevin van Leuven, Manuel Wienen en Danny van der Sluis.

Joey Louwes stelde de zevende startplaats veilig voor Joey Louwes, Van Straalen, Hartog en Koen Bouwmeester.

 

Handige links OW Cup TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag