NK SuperCup 600: Jaimie van Sikkelerus wint race 1 in Oschersleben

154
sikkelerus
Jaimie van Sikkelerus voor Glenn van Straalen en Kevin van Leuven | foto© Motografie - Mariska Grob

Jaimie van Sikkelerus is zaterdagmiddag in Oschersleben winnaar geworden van de eerste NK SuperCup 600 wedstrijd van het weekend. De Yamaha coureur was zaterdagmiddag het snelst voor Kevin van Leuven en Glenn van Straalen.

Ook de NK SuperCup 600 coureurs komen dit weekend in actie in Oschersleben. In tegenstelling tot de NK SuperCup 1000 stond er voor deze klasse zaterdag een tweetal kwalificaties en een wedstrijd op het programma en wordt de tweede wedstrijd zondagochtend om 10:55 uur verreden.

Kwalificaties
Was het tijdens de eerste kwalificatie Jaimie van Sikkelerus die het snelst was en de voorlopige pole voor zich opeiste, tijdens de tweede sessie was het Glenn van Straalen die onder de tot dan toe snelste tijd van de Yamaha coureur wist te duiken en met een rondetijd van 1’30.217 de pole voor zich opeiste.

Van Sikkelerus wist zijn eigen tijd uit de eerste sessie nog wel aan te scherpen maar moest daarmee genoegen nemen met de tweede startplaats. De derde startplaats werd een prooi voor Kevin van Leuven gevolgd door Danny van der Sluis en Manuel Wienen.

Race 1
Om 15:22 uur gingen zaterdagmiddag de lichten op groen voor de eerste wedstrijd van het weekend. Na elf ronden was het Van Sikkelerus die als eerste de finish passeerde op 1,425 seconde gevolgd door Van Leuven terwijl de vanaf de pole vertrokken Van Straalen o,25o seconde achter Van Leuven genoegen moest nemen met de derde plaats.

Joey Louwes kwam eenzaam rijdend op bijna vijf seconden als vierde over de finish terwijl Van der Sluis op elf seconden van Van Sikkelerus het duel met Manuel Wienen in zijn voordeel wist te beslissen en als vijfde werd afgevlagd.

Op ruim 24 seconden wist Djim Ulrich de strijd om de zesde plaats in zijn voordeel te beslissen door als eerste van een groep van vier rijders de eindstreep te passeren. Quentin Koers, Joris Lentfert en Frank Nieman volgden Ulrich in deze groep en eindigden respectievelijk als achtste, negende en tiende.

Aangezien Van Sikkelerus als gastrijder van start ging schoven alle coureurs een positie op als het gaat om de punten meetellend voor het kampioenschap. Ook de als elfde over de finish gekomen Arne de Wintere is een gastrijder waardoor de tiende plaats wat betreft de punten een prooi werd voor Joel Wienen.