De Supersport 300 categorie is sinds het seizoen 2017 een belangrijke nieuwe opstapklasse geworden. Voldoende redenen voor CRT Holland om deze populaire talentenklasse in 2018 toe te voegen aan het reeds succesvolle OW Cup programma.

Naast de CRT circuitdagen en de CRExperience combitrainingen is in de afgelopen jaren de CRT Holland organisatie ook de initiatiefnemer geweest van de start van meerdere klassen in de motorrace waarin jonge rijders zich konden ontwikkelen.

Zo werd een aantal jaren geleden samen met Ten Kate Racing Products de Moriwaki Cup gestart, één van de succesvolste klassen ten aanzien van ontwikkeling van jonge rijders. Andere klassen die CRT Holland gestart heeft en waaruit jonge rijders doorgestroomd zijn naar klassen en competities in de nationale en internationale motorsport zijn bv. de Suzuki Vobis SV Cup, JuniorCup, Juniorstock, Talentcup 600 en de Aprilia RS 250 Challenge.

Met ingang van 2018 start CRT Holland met de NK Supersport 300 klasse, een nieuwe klasse welke verreden wordt tijdens de OW Cup wedstrijddagen. Insteek van de OW Cup organisatie is dat jonge rijders redelijk betaalbaar een eerste start of doorstart kunnen maken in de motorsport via de NK Supersport 300 klasse.

In onderstaande video Thorsten Lentink namens CRT Holland in gesprek met Martin van Ellinckhuijzen over de beweegredenen en plannen van de nieuw op te starten NK Supersport 300 competitie binnen de OW Cup.


Voor meer info over OW Cup races, NK Supersport 300, licentiecursus en reglementen: www.owcup.nl