Pearle Gebben Racing: Top voorbereiding voor de rest van het seizoen    

9
vasco-van-der-valk
Vasco van der Valk - Assen | foto© Harm de Boer

Tijdens de races om het Alpe Adria International Championship afgelopen weekend op het TT Circuit van Assen reden zowel Vasco van der Valk en Ruben Bijman. De races werden gebruikt ter voorbereiding op de volgende races in Oschersleben.

Vasco van der Valk had een prachtig weekend met een tweede plek in race 1. Dit had zomaar een overwinning kunnen zijn als de situatie met achterblijvers net wat anders was uitgepakt. Omstandigheden die erbij horen. In race 2 nam Vasco het goede gevoel van de eerste race mee. Hij pakte een kopstart en gaf de leiding niet meer uit handen tot vijf rondes voor het einde het noodlot toesloeg. Vanwege technische problemen moest Vasco de baan verlaten. Ondanks dat was het een geweldig weekend voor onze man in de 600!

Ruben Bijman beleefde ook een fantastisch weekend. Hij streed in race 1 om de tweede en derde positie, maar ging onderuit. Na snel weer op te zijn gestapt, hervatte hij zijn race vanaf de dertiende plaats om op miraculeuze wijze toch nog heel knap vijfde te worden. De versnelling die hij hier liet zien, was van zeer grote klasse!
In de tweede race streed hij vanaf het begin met Jeffrey Buis om de leiding. Twee rondes voor het einde kwam Ruben in leidende positie over de eindstreep. In de ronde daarna ontstond er vanwege een ongeval een rode vlag situatie waardoor Ruben het weekend afsloot op het hoogste schavot.

De overwinning, de punten en het goede gevoel geven veel vertrouwen voor het komende weekend. Dan worden in Oschersleben de races om het IDM hervat.

Kevin Mijwaart
Kevin Mijwaart kon er vanwege een blessure helaas niet bij zijn. Door een scooterongeval heeft Kevin zowel een breukje in z’n elleboog als in het wortelbeentje van zijn hand opgelopen. We hopen dat Kevin snel herstelt en weer zo spoedig mogelijk fit aan de start verschijnt.

Finn de Bruin
Finn hervat komend weekend zijn WK-races op het circuit Jerez de la Frontera in Spanje. Het  Mastercamp onder begeleiding van een aantal rijders van de VR 46 Academy heeft Finn erg goed gedaan. Met name de privésessie met Nicollò Antoneli heeft veel nieuwe kennis opgeleverd. De trainingen en races van Finn zijn zowel in de Eurosport Player als op de WSBK app te volgen.

 

Handige links Alpe Adria International Motorcycle Championship Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag