Pecco Bagnaia (P16): “De vorige keer toen ik in Q1 stond won ik de race”

1761
Pecco Bagnaia - Pertamina Mandalika International Street Circuit | © Ducati Corse

Pecco Bagnaia eindigde de eerste dag van de Indonesische Grand Prix op het Pertamina Mandalika International Street Circuit als zestiende op de tijdlijst. De Italiaan kreeg te maken met wat elektronische problemen en zal daardoor zaterdagochtend deel moeten nemen aan Q1, toch baart het hem vooralsnog geen zorgen.

De vrijdag op het Pertamina Mandalika International Street Circuit verliep niet volgens plan voor Pecco Bagnaia. In de slotfase van de 60-minuten durende trainingssessie gingen alle coureurs met nieuwe soft-compound banden op jacht naar een snelle rondetijd om daarmee een plaats in Q2 te bemachtigen.

Toen Bagnaia aan zijn ‘time-attack’ begon ging Jack Miller onderuit in bocht 1 waardoor de gele vlaggen werden gezwaaid en hij zijn ronde moest afbreken. Dit betekende dat de Italiaan nog één ronde had om in de top tien te eindigden en daar was hij ook naar op weg met een zeer goede ronde. Echter ging het mis bij het aanremmen voor de voorlaatste bocht waarbij de achterkant van zijn Ducati Desmocedici GP23 uitstapte en hij naast de baan belandde.

Hierdoor eindigde Bagnaia uiteindelijk als zestiende op de tijdlijst waardoor hij zaterdagochtend deel zal moeten nemen aan Q1 met onder andere Luca Marini, Johann Zarco, Joan Mir en Franco Morbidelli. Zijn naaste titelrivalen Jorge Martin en Marco Bezzecchi zijn wel in de top tien geëindigd en daarmee verzekerd van deelname aan Q2.

Pecco Bagnaia: “Ik had niet verwacht om ernaast [de top tien] te staan want ik heb mijn goede gevoel met het rijden weer terug. Daar ben ik heel blij mee want het heeft een paar weken geduurd. Ik voel me nu heel goed en ik kan hard remmen, snel insturen en de motor volgt me goed. We weten niet waarom maar de elektronica reageerden vandaag anders dan gebruikelijk, ik had moeite met het accelereren. Toen ik de achterkant kwijtraakte bij het insturen voor de voorlaatste bocht verwachtte ik dat niet. Mijn team werkt eraan en we weten waar we moeten verbeteren. Het is nu duidelijker dan in de afgelopen weken toen we niet precies wisten waar het aan lag. Morgen zal het beter gaan.”

De vorige keer dat Bagnaia buiten de top tien stond op vrijdag was eind april op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. Toen ging hij wel door naar Q2, werd hij tweede in de Sprint race en zou hij op zondag de race winnen.

Pecco Bagnaia: “De start van dit weekend is een stuk beter dan Jerez, toen stond ik buiten Q2 omdat ik langzaam was. Vandaag waren we competitief en ik stond in de top vier als ik deze ronde had afgemaakt. De laatste keer dat ik niet in Q2 stond won ik de race dus misschien brengt me dat ook voor deze keer geluk. Als er niet veel grip is kan Aprilia het verschil maken. We moeten zien hoe het morgen gaat want de grip zal verbeteren maar ze zijn zeker competitief.”

De tweede vrije training met aansluitend de kwalificatie voor de MotoGP klasse begint zaterdagochtend om 10:10 uur lokale tijd, 04:10 uur Nederlandse tijd. De Sprint race gaat om 15:00 uur lokale tijd, 09:00 uur Nederlandse tijd van start.Handige links Pertamina Grand Prix of Indonesia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.


 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’