Penalties voor Fabio Quartararo en Sergio Garcia in Jerez

100
fabio-quartararo
Fabio Quartararo - Jerez | foto© Sepang Racing

Fabio Quartararo (MotoGP) en Sergio Garcia (Moto3) werden beiden woensdag in Jerez op het matje geroepen vanwege een overtreding van het FIM Grand Prix-reglement. Het FIM MotoGP Stewards Panel heeft het tweetal inmiddels gehoord en beiden hebben een penalty opgelegd gekregen gedurende de dit weekend te verrijden Gran Premio Red Bull de España.

Het werd onlangs al aangekondigd, MotoGP coureur Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) en Moto3 coureur Sergio Garcia (Estrella Galicia 0,0) zouden tijdens de lange onderbreking van het MotoGP wereldkampioenschap mogelijk een overtredingen van het FIM Grand Prix-reglement hebben begaan.

Het tweetal zou zich niet gehouden hebben aan artikel 1.15.1. c, een artikel van het FIM Grand Prix-reglement waarin beschreven staat op welke circuits en met type machine gedurende het seizoen en tussen de wedstrijden door wel en niet getraind mag worden.

Inmiddels zijn Quartararo en Garcia gehoord door het FIM MotoGP Stewards Panel. Beiden zijn schuldig bevonden wat inmiddels geresulteerd heeft in een penalty voor zowel de MotoGP als ook de Moto3 coureur.

Beide zijn geschorst voor de eerste 20 minuten van de eerste vrije training van de dit weekend in Jerez te verrijden Gran Premio Red Bull de España.

Quartararo is het echter niet eens met de opgelegde sanctie en heeft inmiddels al beroep aangetekend tegen de beslissing. Meer informatie hieromtrent zal worden verstrekt zodra deze beschikbaar is.

Officiële documenten: 
Fabio Quartararo: GP2_Jerezi_20_Quartararo_MGP_20_Training_1_
Sergio Garcia: GP2_Jerezi_20_Garcia_M3_11_Training_1_

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen – (test woensdag)
Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App