Petronas Yamaha SRT-teambaas Razlan Razali: ‘Onze prioriteit is Franco Morbidelli’

7
razlan-razali
Razlan Razali (r) en Franco Morbidelli (l) | foto© Sepang Racing Team

Petronas Yamaha SRT-teambaas Razlan Razali is bereidt komend seizoen Valentino Rossi op te nemen in zijn Yamaha MotoGP satellietteam, echter niet ten koste van alles. De Maleisische teambaas wil met zijn team meedoen voor de prijzen en niet de boeken ingaan als het team dat verplicht mee moet werken aan een afscheidstour van ‘the Doctor’.

Een officiële aankondiging is er weliswaar nog niet maar de kans dat Valentino Rossi komend seizoen in de kleuren van Petronas Yamaha SRT aan de start zal verschijnen in het MotoGP wereldkampioenschap wordt met de dag groter.

Inmiddels heeft Razali gesprekken gevoerd met Yamaha over de overstap van de negenvoudig wereldkampioen naar zijn team. Deze gesprekken zijn naar tevredenheid verlopen, echter de komende tijd zal er nog overeenstemming moeten worden bereikt met Rossi en zijn eigen management. Ondanks dat hier nog een aantal plooien gladgestreken moeten worden – wie van zijn huidige crew wil de Italiaan bijvoorbeeld meenemen en ook komend seizoen aan zijn zijde houden – is de verwachting dat de deal binnenkort officieel bekend gemaakt zal worden.

Een andere belangrijke voorwaarde voor Razali is dat niet de gehele bestaande teamstructuur op de kop gezet dient te worden voor de komst van de Italiaan. Daarnaast wil de Maleisiër met zijn team meedoen voor de prijzen en niet de boeken ingaan als het team dat verplicht mee moet werken aan de afscheidstour van ‘the Doctor’.

Razlan Razali: “We willen niet dat ons team gezien wordt als een team waar Valentino zijn carrière beëindigt, we willen concurrerend zijn en vechten voor het podium. Valentino is met geen andere rijder te vergelijken, hij is een levende legende. Maar tegelijkertijd, niemand staat bij ons boven het team. We staan voor ons tweede seizoen en we gaan ons team niet geheel op de kop zetten voor één persoon. Als hij nog steeds concurrerend kan zijn, dan kan er van alles gebeuren en bestaat er een kans dat het zelfs niet bij één jaar blijft. Onze prioriteit is momenteel echter om Franco Morbidelli voor het seizoen 2021aan boord te houden, ongeacht de komst van Valentino.”

De geruchten dat Petronas Yamaha SRT komend seizoen een ‘dreamteam’ op de been zou willen brengen met daarin Rossi en Jorge Lorenzo als de twee coureurs wijst Razali resoluut naar het land der fabelen. De meest voor de hand liggende optie is dus de combinatie Morbidelli & Rossi, sowieso voor het seizoen 2021 en misschien zelfs wel langer……..

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App