Het Ducati Team heeft aan de vooravond van de Duitse Grand Prix bekend gemaakt dat men een overeenkomst heeft gesloten met Danilo Petrucci voor het MotoGP seizoen 2020. De Italiaan zal komend seizoen dus opnieuw samen met Andrea Dovizioso de fabriek Desmosedici GP machine bemannen.

Danilo Petrucci debuteerde dit jaar met het Ducati fabrieksteam in het MotoGP wereldkampioenschap nadat hij daarvoor al vier seizoenen voor Pramac Racing uitkwam. De afgelopen periode was het onduidelijk of Petrucci ook komend seizoen als teamgenoot van Danilo Petrucci op zou blijven treden, ook de naam van Jack Miller viel veelvuldig.

Naar nu bekend is geworden is de keus dus toch op Petrucci gevallen, een keus die zeker makkelijk werd nadat de 28-jarige Italiaan uitgerekend op het thuiscircuit van Ducati in Mugello zijn allereerste MotoGP zege wist te scoren.

Danilo Petrucci: “Ik ben erg blij dat ik nog een jaar door kan gaan met Ducati. Het was mijn doel sinds het begin van dit nieuwe hoofdstuk, want we hebben meteen een goede chemie gevonden met het team. In deveerste helft van het seizoen hebben we ons geleidelijk aan weten te verbeteren, met twee podiumplaatsen en een onvergetelijke overwinning. Door onze samenwerking voor de zomerstop al te vernieuwen, krijg ik nog meer rust en vertrouwen in de toekomst. Nu wil ik gewoon gefocust blijven en me als coureur blijven verbeteren om nog betere resultaten op het circuit te behalen. We staan op de derde plaats in het kampioenschap en we willen het seizoen in de top drie eindigen.”

Petrucci bezet momenteel de derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap, slechts 8 punten achter de op de tweede plaats staande teamgenoot Dovizioso.

 

Handige links HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App