Het Phillip Island Grand Prix Circuit zal ook in 2020 plaats van handeling zijn voor de openingsronde van het MOTUL FIM Superbike World Championship. Dit nieuws hebben de Dorna WorldSBK Organization en het Australische circuit woensdag wereldkundig gemaakt.

Het is de afgelopen jaren al bijna een traditie geworden dat het MOTUL FIM Superbike World Championship seizoen van start gaat in Australië. Dit zal ook komend seizoen het geval zijn nu bekend is gemaakt dat in 2020 de WorldSBK Yamaha Finance Round op Phillip Island wederom als openingsweekend van het seizoen op de kalender zal staan.

In het verlengde van de “triple-treat”-formule die in 2019 door het MOTUL FIM Superbike World Championship werd geïntroduceerd, zal het WorldSBK-raceweekend ook in 2020 van vrijdag tot en met zondag worden verreden.

Op vrijdag zullen er twee vrije trainingen op het schema staan, gevolgd op zaterdag door de Tissot Superpole en in de middaguren de eerste wedstrijd van het weekend. Op zondag zal vervolgens eerst de 10-ronden tellende Tissot Superpole race waarna  de uitslag van deze wedstrijd de startopstelling bepaald voor de later op de dag te verrijden tweede race.

Naast de WorldSBK klasse zal ook het FIM Supersport Wereldkampioenschap haar seizoen openen op Phillip Island en haar eerste wedstrijd van het seizoen verrijden op het snelle en vloeiende 4,445 km lange Australische circuit.

Gregorio Lavilla, WorldSBK Executive Director, Sporting and Organization: “Het is een traditie van het MOTUL FIM Superbike World Championship om het nieuwe seizoen te beginnen op Phillip Island en we zijn verheugd te kunnen melden dat dit ook in 2020 het geval zal zijn. De Australische ronde op het Phillip Island Grand Prix Circuit is één van de meest uitdagende rondes van het jaar, niet alleen omdat het de eerste op de kalender is, maar ook vanwege de prachtige locatie. Het enthousiasme van het Australische publiek voor de motorsport maakt daarnaast deze ronde nog unieker.”

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App