Na de zomerstop stond iedereen weer op scherp op het circuit van Schleizer Dreieck. Rick Dunnik behaalde een derde en vijftiende plek. Een uitstekende presentatie aangezien hij voor de eerste keer op deze baan reed. In het klassement van IDM Supersport staat hij nu op de tweede plek.

IDM Schleiz: eerste kennismaking
Voor de eerste keer was team HDRacing op dit circuit in het voormalige Oost Duitsland. Dan is het altijd even afwachten hoe de baan je ligt. Het is geen makkelijke baan, Rick pakte het goed op. Vanaf de eerste trainingen op vrijdag wist hij de rondetijden iedere sessie flink te verbeteren. Hij startte van P7. In de eerste race zette hij de tweede snelste tijd neer.

Punten behaald: 3e en 15e
Rick startte op P7 als  Yamaha-rijder tussen KTM en Kawasaki-motoren. Na de start kwam hij op de tiende plek terecht. Twee (gast)rijders vielen meteen daarna uit de wedstrijd. Rick reed toen vanaf de 7e positie per ronde naar voren. Het was een spannend gevecht met Angelo Licciardi, Jeffrey Buis, David Kuban en Toni Erhard. Uiteindelijk finishte Rick als derde.

In de tweede race reed Rick weer een sterke race na de code rood , in de kopgroep met veel positie wisselingen . En hij wist het maximale uit zijn Yamaha te halen door de snelste ronde tijd te draaien. Op positie vier liggende kreeg hij in de laatste bocht en tik, hierdoor kon hij de bocht niet meer halen en had Rick in alle hectiek de chicane afgesneden. Dit werd bestraft met 20 sec penalty. hierdoor werd hij als vijftiende geklasseerd. In eerste instantie zou de veroorzaker die het zelfde had gedaan niet bestrafd worden .maar naar bekijken van de beelden werd dit als nog bestraft met 20 sec penalty.

Als team zijn we tevreden, we wisten dat het een moeilijke wedstrijd voor ons zou worden.

 

Handige links IDM Schleiz 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App