Michael van der Mark zal de rest van het weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli niet meer in actie komen. De Pata Yamaha WorldSBK Team coureur liep vrijdagmiddag bij een mega-crash in de slotfase van de tweede vrije training van de Pata Riviera Di Rimini Round diverse blessures op.

Michael van der Mark begon vrijdagochtend meteen sterk aan de eerste vrije training van de Pata Riviera Di Rimini Round. De Pata Yamaha WorldSBK Team coureur noteerde in deze eerste sessie de tweede rondetijd. Ondanks dat alle coureurs klaagden aan een gebrek aan grip – mede het gevolg van de onlangs verreden DTM-auto races op het circuit – zagen we in de tweede vrije training opnieuw een sterk optreden van de Nederlander. Van der Mark voerde in deze sessie zelfs het veld totdat het in de slotfase flink misging.

Van der Mark kwam bij het uitkomen van de laatste bocht voor start en finish met een flinke highsider ten val. De sessie werd meteen stilgelegd middels een rode vlag om de Yamaha coureur medische assistentie te kunnen verlenen.

Bij aankomst in het medicalcentre was Van der Mark aanspreekbaar, liet weten alles te kunnen bewegen maar veel pijn te hebben in met name zijn pols. Inmiddels is bekend en heeft medisch onderzoek uitgewezen dat er sprake is van twee fracturen in zijn rechterpols (radius en trapezium),  twee gebroken ribben (9 en 10 rechts) en een hersenschudding heeft overgehouden aan zijn crash.

 

Op het moment van dit schrijven (vrijdag 17:45 uur) is Van der Mark onderweg naar een nabij het Misano World Circuit gelegen ziekenhuis. Hier zal verder medisch onderzoek volgen en besloten worden of een operatie noodzakelijk is of dat de pols in het gips gezet gaat worden. Als gevolg van de impact zal Van der Mark 24 uur ter observatie in het ziekenhuis moeten blijven.

Dat het Misano weekend hiermee vroegtijdig ten einde is gekomen moge duidelijk zijn. Zodra we meer nieuws vanuit het ziekenhuis ontvangen en de ongelukkige Rotterdammer persoonlijk hebben gesproken zullen we vanzelfsprekend een update plaatsen.

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App