Op het Chang International Circuit gaan zondagochtend om 07:20 uur (NL tijd) de lichten op groen voor de veertiende Moto2 race (15e GP) van het seizoen. Hieronder lees je een aantal leuke feiten en statistieken.

Lorenzo Baldassarri heeft zich dit jaar voor de tweede keer op pole gekwalificeerd in wat zijn 99e Grand Prix start is. Hij wordt de vijfde Italiaanse coureur die zich meer dan eens op pole heeft weten te kwalificeren in de Moto2 klasse.


Álex Márquez start vanaf de tweede plaats op de startgrid, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij eerder dit jaar ook tweede werd in Brno. Dit is de achtste start vanaf de eerste rij voor Márquez in 2018. Hij wil zijn eerste race sinds vorig jaar in Japan winnen en de eerste Spaanse winnaar van dit seizoen worden.


Luca Marini heeft zich voor het eerst op de eerste rij gekwalificeerd sinds hij op pole position stond tijdens de Tsjechische GP. Marini wil zijn eerste race winnen in wat zijn 50e Grand Prix-race uit zijn carrière is.


Met de tweede startrij scoorde Mattia Pasini zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij derde werd in San Marino, en het is ook zijn zevende top vier kwalificatie van het seizoen.


Miguel Oliveira start vanaf de vijfde plaats, wat zijn beste kwalificatieprestatie is nadat hij de op één na snelste was tijdens de kwalificatie in Oostenrijk. Dit is de vierde keer dat Oliveira zich dit seizoen op de eerste twee rijen heeft gekwalificeerd.


Leider in de tussenstand van het kampioenschap Francesco Bagnaia kwalificeerde zich als zesde, de 14e keer dit seizoen dat hij vanaf de eerste twee startrijen start; zijn slechtste kwalificatieresultaat is de 15e plaats in Argentinië.


Augusto Fernández start vanaf de negende plaats op de startgrid, wat zijn beste kwalificatieresultaat is uit zijn Grand Prix-carrière.

 

Handige links PTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App