Tijdens de twee binnenkort te verrijden Grand Prix weekenden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli is er voor het eerst in 2020 weer publiek welkom tijdens een ronde van het MotoGP wereldkampioenschap. 10.000 MotoGP fans per dag kunnen tijdens de twee evenementen vanaf de tribunes hun favoriete coureur aanmoedigen. De taluds zullen verboden terrein blijven en ook de paddock zal hermetisch afgesloten blijven voor media, sponsors en genodigden. Prachtig volgens velen, maar het nieuws roept ook heel veel vragen op.

Velen vroegen zich de afgelopen maanden af waarom er nog steeds tickets gekocht konden worden voor de in het weekend van 11 t/m 13 september te verrijden Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini en in het weekend van 18 t/m 20 september te verrijden Gran Premio dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini, beiden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Sinds donderdag 13 augustus is er een antwoord, het circuit en de organisatie van de Grand Prix weekenden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli hebben namelijk van de lokale autoriteiten groen licht gekregen om af te wijken van de momenteel in de regio geldende regels (maximaal 1000 toeschouwers bij een evenement in de buitenlucht). Het bedrijf Santa Monica di Misano Adriatico (organisator van de GP weekenden) kreeg de ontheffing nadat men aangetoond heeft extra anti Covid-19 maatregelen te hebben getroffen (het garanderen van de 1’5 meter afstand, extra sanitaire voorzieningen, een sluitende persoonsregistratie en het inzetten van een groot aantal extra controleposten en controleurs).

Prachtig allemaal, en goed nieuws voor een aantal MotoGP fans. Maar welke MotoGP fans is nu de grote vraag. Volgens de laatste berichten heeft het circuit inmiddels meer dan 100.000 tickets verkocht in de voorverkoop, waaronder een groot aantal aan erkende MotoGP reisorganisaties. Hoe gaat de selectie in zijn werk, wie mogen er op welke dag naar binnen, hoe gaat men dit regelen…….allemaal vragen waar binnenkort een antwoord op zal moeten komen.

Naast deze problematiek is er onder de teams de nodige onrust ontstaan, immers zij hebben dit seizoen nog geen enkele sponsorrelatie uit kunnen nodigen vanwege het feit dat de paddock nog steeds hermetisch afgesloten is (alleen essentiële medewerkers hebben toegang) en dit ook de rest van dit seizoen zal blijven.

Het nieuws dat er per dag 10.000 MotoGP fans op de tribunes plaats mogen nemen, fans die in de voorverkoop voor enkele tientjes een toegangsbewijs hebben gekocht, welkom zijn en de sponsors, die jaarlijks tienduizenden of misschien zelfs wel enkele honderdduizenden euro’s betalen, niet eens uitgenodigd kunnen worden zorgt voor veel onrust bij de teams en sponsoren.

De teams zitten hierdoor met de handen in het haar, immers hoe gaat men dit uitleggen en………..hoe gaat men deze sponsoren enthousiast maken om ook komend seizoen weer hun bijdrage te leveren. Veel teams hebben momenteel de handen al vol om hun huidige sponsors waar te kunnen geven voor hun investering, immers veel sponsors investeren in een team om vervolgens met zakenrelaties één of meerde Grand Prix evenementen te bezoeken. Velen zullen begrip hebben voor de situatie, velen zullen er begrip voor hebben om gedurende de huidige situatie uitsluitend plaats te kunnen nemen op een tribune, maar om nu uitsluitend 10.000 bezoekers toe te laten die in de voorverkoop een ticket gekocht hebben en deze grote groep sponsoren – waar nagenoeg alle teams van afhankelijk zijn – in de kou te laten staan dat gaat voor veel teams hele grote consequenties hebben.

Wie het nog snapt mag het zeggen. Ook voor de Grand Prix weekenden in Brno en op de Red Bull Ring (2) werd in eerste instantie gesproken over het toe laten van toeschouwers. Zowel de lokale autoriteiten in Tsjechië en Oostenrijk staken daar een stokje voor, maar uitgerekend de autoriteiten in Italië (regio Emilia-Romagna), gaan nu overstag terwijl daar eerder dit jaar juist het meeste aantal besmettingen waren. Naast dit is het zo goed als zeker dat het later dit jaar geplande World Superbike evenement op het Misano World Circuit niet door zal gaan en dit evenement naar alle waarschijnlijkheid door Dorna Sports verplaatst zal worden naar Estoril in Portugal.

Nogmaals, wie het weet mag het zeggen. Hier op de Racesport.nl redactie zijn we het even kwijt. Wie houdt wie hier nu voor de gek en wat voor spelletjes worden er gespeeld die wij, de teams, coureurs, sponsors en fans niet weten?

Wordt ongetwijfeld vervolgd….

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App