Fabio Quartararó was tijdens de tweede testdag op het Sepang International Circuit in Maleisië opnieuw het snelst. De Fransman was gedurende de eerste dag alleen nog onderweg met 2019 materiaal, op zaterdag mocht de ‘Rookie of the Year’ voor het eerst kennismaken met de 2020 Yamaha YZR-M1. 

Het was een productieve tweede dag van de officiële MotoGP test op het Sepang International Circuit voor Fabio Quartararó en zijn Petronas Yamaha SRT team. De Fransman was al vroeg aanwezig op het circuit en stond te trappelen om te beginnen omdat hij wist dat hij voor het eerst op de 2020 Yamaha YZR-M1 zou rijden. De eerste dag stond in het teken van het weer gewend raken aan het rijden van de MotoGP machine; tijdens de tweede dag moest er flink werk verzet worden.

Omdat Quartararó zijn contract al heeft getekend bij Yamaha, waarbij hij in 2021 en 2022 fabriekscoureur wordt van de Japanse fabrikant, mocht hij dus na Valentino Rossi en Maverick Viñales ook al zijn kilometers maken op de gloednieuwe machine voor komend seizoen.

De Fransman reed maar liefst 72 ronden (de MotoGP race op het Sepang International Circuit wordt altijd over 20 ronden verreden) met een snelste rondetijd van 1’58.572, 0,069 seconde sneller dan Jack Miller en slechts 0,269 langzamer dan de snelste ronde ooit op het Maleisische circuit.

Fabio Quartararó: “Ik ben heel positief want dit is pas de eerste dag met de nieuwe machine. We weten dat het fabrieksteam veel heeft getest het afgelopen seizoen, maar ik ben heel blij met het werk van mijn team want we hebben heel veel aanpassingen gedaan vandaag. We hebben 72 ronden gereden en dat is best veel, maar ik ben heel blij dat ik me nu al zo goed voel op deze machine. Het is heel moeilijk om een nieuwe motorfiets al heel goed te maken in één dag. Hopelijk kunnen we morgen nog een stap maken. We konden best veel ronden in de 1’59 rijden met oude banden dus dat is al heel positief. We moeten het tempo nog een beetje verbeteren want ik ben nog niet 100% comfortabel. We weten dat je met een nieuwe machine een aantal positieve punten hebt en een aantal gedeeltes waar je nog moeite mee hebt maar op dit moment hebben we de positieve punten al gevonden.”

Zondag is de derde en laatste dag van de Sepang Test en zullen alle coureurs, waaronder ook Yamaha testcoureur Jorge Lorenzo, weer in actie komen. Over twee weken vindt er nog een driedaagse test plaats op het Losail International Circuit in Qatar waarna twee weken later op hetzelfde circuit de eerste Grand Prix van 2020 wordt verreden.

 

Handige links Official MotoGP Test Sepang:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App