Tito Rabat zal volgende week in Valencia definitief niet zijn comeback maken als coureur in de koningsklasse. De Reale Avintia Racing team coureur is nog onvoldoende hersteld om, na zijn horrorcrash in Silverstone en de daarbij opgelopen drievoudige beenbreuk, weer aan de start te verschijnen.

Tito Rabat stapte afgelopen dinsdag, 73 dagen na zijn tijdens de vierde vrijde training van de Britse Grand Prix opgelopen drievoudig gebroken rechterbeen, voor het eerst weer op een motorfiets. De Spanjaard stapte in Valencia op een Ducati Panigale V4 om zijn fysieke gesteldheid te testen en een beslissing te kunnen nemen om volgende week verantwoord deel te kunnen nemen aan de laatste Grand Prix van het seizoen.

Zijn gevoelens met de motor waren positief maar de 2014 Moto2 wereldkampioen realiseerde zich terdege dat hij nog ver verwijderd is van zijn beste fysieke conditie en heeft daarom samen met het team en Dr. Angel Charte besloten om volgende week af te zien van deelname aan de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana.

Deelname aan de laatste Grand Prix van het seizoen komt dus te vroeg, wel zal Rabat na afloop van de finalewedstrijd van het seizoen op 20 en 21 november deelnemen de officiële MotoGP tests, op hetzelfde Ricardo Tormo Circuit. Rabat zal daar voor het eerst op zijn nieuwe Ducati GP18 stappen, de machine waarmee hij komend seizoen actief zal zijn in de koningsklasse.

Tito Rabat: “Ik heb meer dan twee maanden hard gewerkt sinds ik geblesseerd raakte, mijn been wordt elke dag beter en ik heb met mijn Panigale al op een paar circuits kunnen testen. Ik heb gezien dat het been op de motor niet echt meer een probleem is, maar ik heb ook gezien dat ik nog steeds niet 100% ben, dus het zou voor mij en de andere rijders erg gevaarlijk zijn om terug te keren voor de race van volgend weekend in Valencia. Wij denken dat dit de beste beslissing is. Maar ik zal tijdens de test op dinsdag en woensdag zeker mijn nieuwe Ducati GP18 gaan testen. We zullen zien hoe ik me voel en dan hard blijven werken aan het herstel van mijn been om volgend seizoen de top te bereiken. Dit is het belangrijkste ding.”

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App