RAP-Holland: Pitbikes, de nieuwste rage in Nederland!

1095
rap-holland
Bertus Folkertsma (l) en Frank Raayman (r) | foto© Bertus Blokzijl

Small bikes, big fun! In de landen om Nederland heen is het racen met pitbikes al langer een begrip. Het kon dan ook niet uitblijven dat deze funklasse ook in Nederland georganiseerd zou gaan worden. Betaalbaar, hoge funfactor, recreatief/ sportief racen voor jong en oud, zo maar enkele woorden die het racen met pitbikes omschrijven.

YCF Nederland pitbike team
Bertus Folkertsma (actief coureur) en Frank Raayman zijn de karrentrekkers voor deze geweldige nieuwe klasse. In 2020 gaat het team van YCF Nederland zich samen met RAP-Holland  inzetten om de YCF pitbike raceklasse op de kaart te zetten. Professionele ondersteuning, mooie circuits met als hoofddoel heel veel fun voor low budget recreative rijders. Team YCF Nederland zal het gehele seizoen aanwezig zijn om alle coureurs van ondersteuning te voorzien waar mogelijk. Of dat nu gaat om het verstrekken van onderdelen, technisch advies of gewoon om ervaringen te delen. Dit jaar zal de pitbikeklasse samen met de scooterklasse gaan trainen en racen. Het doel is zeker om er in 2021 een op zichzelf staande cup van te maken.

Bertus Folkertsma: “In de eerste plaats moest ik nooit veel hebben van pitbikes. Zag ze wel eens door het paddock rijden maar verder had ik er niks mee. Ruim een jaar geleden kwam ik met enkele pitbikecoureurs in contact. Even later kon ik voor de eerste keer op het circuit racen met een echte YCF pitbike. Na een paar rondes kwam ik er al met een smile van oor tot oor van de YCF af. Ik ben verkocht want dit is gaaf!!!”

Daag jij Bertus Folkertsma uit en wil je samen met hem en andere coureurs racen op een pitbike? Neem contact op met RAP-Holland via [email protected]